Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 04.09.2017. 15:00

Novo rješenje za širok spektar korova u uljanoj repici

Syngenta od ove jeseni na tržište RH uvodi novi kombinirani herbicid koji u samo jednom prohodu vrlo učinkovito i dugotrajno djeluje na širok spektar korova u uljanoj repici.

  • 1.254
  • 97
  • 0

Korove u uljanoj repici, naročito širokolisne, potrebno je suzbiti u jesen prije nicanja (pre-em). Razlog tome je što korovi koji niču tijekom jeseni uglavnom prezime u mlađim stadijima razvoja, a njihovo nicanje nastavlja se i u proljeće kada uzrokuju veće štete i značajnije utječu na gubitak prinosa.

Stoga je važno na vrijeme primijeniti herbicid koji će svojim spektrom djelovanja suzbiti širok spektar korova koji prijete razvoju mlade biljčice uljane repice.

Syngenta od ove jeseni na tržište RH uvodi novi kombinirani herbicid koji u samo jednom prohodu vrlo učinkovito i dugotrajno djeluje na širok spektar korova u uljanoj repici.

Brasan® 540 EC

Brasan® 540 EC je kombinacija dvije herbicidne djelatne tvari: dimetaklor i klomazon, koje se odlično dopunjuju u svom djelovanju.

Brasan® 540 EC je namijenjen suzbijanju jednogodišnjih uskolisnih i jednogodišnjih širokolisnih korova u ozimoj uljanoj repici. Odlično djeluje na rusomaču, slakoperku, koštan, ljuljeve, kamilicu, mrtvu koprivu, mišjakinju, jarmen, čestoslavicu i druge korove.

Djelatna tvar dimetaklor djeluje na mnoge uskolisne i neke širokolisne korovne vrste. Biljka ga usvaja putem korijena i stabljike u nicanju. Nakon primjene zadržava se u površinskom sloju tla te zbog načina usvajanja i rezidualnog (produženog) djelovanja sprječava i naknadni ponik korova.

Djelatnu tvar klomazon biljka usvaja stabljikom ali i korijenom, a simptomi djelovanja su vidljivi već desetak dana nakon primjene.

Brasan® spektar djelovanja

Brasan® 540 EC se primijenjuje nakon sjetve, a prije nicanja (pre-em) u količini 2,0 l/ha.
Ukratko, prednosti herbicida Brasan® 540 EC su:

  • Odlično djelovanje na širok spektar najvažnijih korova u uljanoj repici.
  • Izraženo produženo djelovanje na korove.
  • Siguran za usjev.

Suzbijte najtvrdokornije korove u uljanoj repici brzo, efikasno i jednim prohodom!


Povezana biljna vrsta

Uljana repica

Uljana repica

Sinonim: - | Engleski naziv: Swede rape, oilseed rape | Latinski naziv: Brassica napus L. (Partim)

Uljana repica proizvodi se zbog dobivanja ulja. U sjemenu uljane repice ima oko 40 %  i oko 20 % bjelančevina. Ranije je ulje uljane repice korišteno za osvjetljenje i mazivo, a... Više [+]

Tagovi

Brasan Uljana repica Herbicid Korov Usjev


Partner