Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 14.04.2015. 10:30

Novo iz Syngentine tvornice rješenja!

Ukoliko imate problema sa višegodišnjim uskolisnim i širokolisnim korovima, koji niču kasnije u proljeće, primijenite herbicid koji će na najbolji način suzbiti kompletnu korovnu floru.

  • 981
  • 30
  • 0

Kada govorimo o suzbijanju korova, važno je naglasiti kako je svaki proizvođač najbolji tehnolog na svojim površinama jer najbolje poznaje probleme koji se javljaju na njegovim parcelama. Tvrtka Syngenta Agro proširila je svoju paletu herbicida u kukuruzu novim, cjelovitim rješenjima za suzbijanje svih vrsta korova nakon nicanja.

Osim već dobro poznate kombinacije herbicida Elumis i Peak, tzv. klokana, koji je svoje iznimno djelovanje dokazao na mnogim njivama, tvrtka Syngenta Agro na hrvatsko tržište uvodi još jedno cjelovito rješenje - Elumis®Banvel® za potrebe proizvođača koji proizvode kukuruz na manjim površinama. Syngenta je za to razvila posebnu cjelovitu kombinaciju herbicida Elumis i Banvel.

Kombinacijom herbicida protiv korova

Elumis Banvel ambalaža

Elumis®Banvel® sadrži tri djelatne tvari (kiselinski mesotrion, nikosulfuron i dikamba) s iznimno širokim spektrom djelovanja na korovnu floru kukuruza, a primjenjuje se u stadiju od 3 do 5 listova kukuruza. Suzbija gotovo sve jednogodišnje i višegodišnje uskolisne i širokolisne korove u kukuruzu od kojih izdvajamo odlično djelovanje na sirak, koštan, ambroziju, abutilon, čičak i brojne druge. Elumis®Banvel® djeluje preko lista i preko korijena, neovisno o oborinama, te ima izraženo dugotrajno djelovanje koje sprečava naknadni ponik korova. Doza primjene za 0,7 ha je 1l Elumis + 0,25l Banvel herbicida, uz dodatak okvašivača Etalfix Pro (0,1 l na 100 l vode).

Ukoliko imate problema sa višegodišnjim uskolisnim i širokolisnim korovima, koji niču kasnije u proljeće, primijenite herbicid koji će na najbolji način suzbiti kompletnu korovnu floru. Prednost tada svakako imaju kombinacije herbicida koji djeluju preko lista, stabljike i tla kao što su Elumis®Peak® za veće površine (jedinstveno 'klokan' pakiranje za 3 ha) ili Elumis®Banvel® ekonomično pakiranje za manje površine (0,7 ha). Navedene kombinacije sprečavaju i naknadni ponik korova čime se i banka sjemena u tlu postepeno smanjuje.

Važno je istaknuti da ako se na vašim parcelama uglavnom pojavljuju jednogodišnji korovi (ambrozija, loboda, proso, šćir, koštan i dr.) i nemate problem višegodišnjih korova, tada prednost svakako ima herbicid koji će djelovati preko lista (koji će suzbiti sve korove koji su u vrijeme tretiranja iznikli), ali i onaj koji dugotrajno djeluje i preko tla jer ćete samo na taj način spriječiti naknadni ponik korova u kasnijim stadijima kukuruza.

Suzbijte korove u mlađim razvojnim stadijima

Ukoliko ste proizvođač koji je navikao primjenu herbicida obavljati ranije, odmah nakon sjetve pa do stadija kukuruza 3 do 4 lista, preporuča se primjena herbicida Lumax koji djeluje i preko lista i preko tla, suzbijajući sve jednogodišnje travne i širokolisne korove. I dalje vrijedi pravilo da je korove najbolje suzbiti u mlađim razvojnim stadijima i kada kukuruz ima 3 do 4 lista jer je to prijelomna točka nakon koje prisutnost korova dovodi do ekonomskih šteta i do negativnog utjecaja na urod.

Herbicid Lumax predstavlja okosnicu Syngentine zaštite suzbijanja korova u ranom postu kukuruza jer se njegovom primjenom povećavaju urodi i do 500 kg/ha. S obzirom da se radi o herbicidu koji uz djelovanje preko lista ima i dugotrajno djelovanje preko tla, primjenu se preporuča obaviti prije najave kiše jer je za aktivaciju svih zemljišnih herbicida potrebna određena količina oborina. Herbicid Lumax primijenjuje se u odmjeri 4 l/ha nakon sjetve prije nicanja ili 3,5 l/ha u stadiju kukuruza 3 do 4 lista uz dodatak okvašivača Etalfix Pro, pogotovo ako se korovi nalaze u stresnim uvjetima.


Tagovi

Syngenta Zaštita kukuruza Elumis Banvel Elumis Peak Syngenta herbicidi Herbicid Sirak Suzbijanje korova Okvašivać Etalfix Pro Lumax


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo