Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 27.12.2016. 09:00

Nova grupa hibrida tolerantnih na sušu!

Neke faze razvoja kukuruza odvijaju se u vrijeme visokih temperatura i suše što rezultira nedovoljnim količinama raspoložive vode u zemljištu za biljke. Tvrtka KWS stvorila je ClimaControl3 grupu koja je tolerantna na sušu!

  • 2.885
  • 126
  • 0

Od klijanja do fiziološke zriobe kukuruza, proizvodnja kukuruza je složen proces, a brzina i trajanje svake faze ovise o karakteristikama hibrida i dužini vegetacije pojedinih hibrida kukuruza. Štoviše, uzgojna okolina je vrlo važan čimbenik, i iako može biti stimulativna, ona se najčešće spominje kao vrlo nepovoljan čimbenik.

Problem? Neke faze razvoja kukuruza odvijaju se u vrijeme visokih temperatura i suše što rezultira nedovoljnim količinama raspoložive vode u zemljištu za biljke.

KWS radi na rješenju problema

I koje je rješenje? Tvrtka KWS neprestano radi na poboljšanju kvalitete svoga genetskog materijala. U okviru inbred linija identificiraju gene koji doprinose povećanju tolerantnosti na stres uz klasični pristup križanja koje je okarakterizirano linijama koje su vrlo različite, kao i ispitivanje njihovih odvojenih potomaka. Ovaj pristup prate suvremene metode inženjeringa i promatranje procesa selekcije u okviru mreže KWS pokusnih polja. Kako bi donijeli najbolja rješenja, postavljene su četiri platforme za ispitivanje utjecaja suše kao i 100-tinjak lokacija s pokusnim parcelama diljem Europe. Konačno, veliki broj pokusa daje podatke o ponašanju hibrida na većim površinama.

Tri ključne faze razvoja biljke - prije cvatnje(1), za vrijeme (2) i poslije cvatnje (3)

U konačnici, sva ova istraživanja rezultirala su stvaranjem Clima Control3 grupe KWS hibrida koji imaju izraženu tolerantnost na sušu.

Prikaz na koji ClimaControl3 odolijeva visokim temperaturama i suši kroz tri glavne faze razvoja biljaka

Kroz tri specifične faze razvoja - prije cvatnje, fazi cvatnje i nakon cvatnje, ovi hibridi minimaliziraju probleme koji se pojavljuju dolaskom sušnih perioda zahvaljujući dobro razvijenom korjenovom sustavu, efikasnijem korištenju vode i hranjivih tvari iz tla, sinkroniziranom metličanju i svilanju te boljoj kontroli transpiracijskih gubitaka tijekom asimilacije. Zbog toga, ovi hibridi su u stanju efikasno ostvariti svoj potencijal i optimizirati vašu dobit.

Više o pročitajte u brošuri ispod teksta, a za više informacija o ClimaControl3 grupi obratite se tvrtki KWS na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

KWS Kukuruz Suša Temperature Razvoj Otpornost Clima Control Kvaliteta


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo