Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 07.03.2018. 12:00

Nova Era dolazi - snažna i potpuna zaštita žitarica od bolesti!

Syngenta predstavlja ELATUS Era - novi, najmoćniji SDHI fungicid koji pruža snažnu i potpunu zaštitu od najvažnijih bolesti lista žitarica!

  • 1.040
  • 98
  • 1

Syngenta predstavlja ELATUSTM Era - novi, najmoćniji SDHI fungicid koji pruža snažnu i potpunu zaštitu od najvažnijih bolesti lista žitarica s posebnom snagom protiv uzročnika smeđe pjegavosti lista pšenice (Septoria tritici) i hrđe (Puccinia spp.).

Fungicid ELATUSTM Era je kombinacija dvije aktivne tvari:

  • SOLATENOLTM
  • protiokonazol

SOLATENOL™ (benzovindiflupir) je nova, najsnažnija i najstabilnija aktivna tvar koja u kombinaciji s protiokonazolom pruža nadstandardne rezultate.

Neposredno nakon primjene SOLATENOL™ brzo ulazi u list i veže se za voštani sloj lista odakle se postepeno i ravnomjerno raspoređuje po listu. Distribuira se čak i u novoizrasle dijelove. Upravo zbog ove karakteristike posjeduje iznimnu otpornost na ispiranje kišom. Potrebno je samo sat vremena nakon prskanja bez oborina. SOLATENOL™ osigurava potpunu zaštitu svih dijelova lista. List utječe na prinos.

Snaga fungicida ELATUS™ Era ne odražava se samo u snažnom suzbijanju bolesti, nego i izrazito dugom djelovanju i zadržavanju zelene površine lista.

Suzbijanje bolesti pšenice i ječma

Kombinacija ove dvije aktivne tvari omogućava učinkovito i dugotrajno suzbijanje širokog spektra bolesti pšenice i ječma, a istodobno sprječava i pojavu rezistentnosti.

Snaga fungicida ELATUS™ Era ne odražava se samo u snažnom suzbijanju bolesti, nego i izrazito dugom djelovanju i zadržavanju zelene površine lista. ELATUS™ Era pruža snažan "greening efekt" kojim se produljuje fotosintetska aktivnost do sedam dana, utječe na bolje nalijevanje zrna, bolju iskoristivost hranjiva i vode što rezultira postizanjem ekstra prinosa. Efekt primjene fungicida možete vidjeti na naslovnoj fotografiji koja prikazuje pokus iz 2016. godine. ELATUS™ Era je pouzdan u svim uvjetima. Dugotrajno preventivno i kurativno djelovanje jamči iznimnu učinkovitost i potpunu zaštitu čak i kod najjačeg pritiska bolesti.

ecfe
Program zaštite pšenice od bolesti

Svake godine osigurava istu dobit, za svaki usjev žitarica, svaki pritisak bolesti, što je dokazano i odobreno od strane nezavisnih stručnjaka.

ecr
Program zaštite ječma od bolesti

Omogućava proizvođaču fleksibilno vrijeme primjene

ELATUS™ Era je registriran u pšenici za suzbijanje smeđe pjegavosti lista i pljevica, smeđe i žute hrđe, paleži klasa i u ječmu za suzbijanje smeđe hrđe, mrežaste i sive pjegavosti, ramularijske pjegavosti. Vrhunsko preventivno i kurativno djelovanje omogućava proizvođaču fleksibilno vrijeme primjene.

Brošuru o ELATUS™ Era fungicidu pronađite u dokumentu ispod teksta, a za više informacija obratite se tvrtki Syngenta na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezane biljne vrste

Pšenica

Pšenica

Sinonim: Žito | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usjev te je njome zasijana ¼ obradivih površina na svijetu. Pšenični kruh... Više [+]

Ječam

Ječam

Sinonim: - | Engleski naziv: Barley | Latinski naziv: Hordeum vulgare L.

Ječam se uglavnom koristi kao stočna hrana jer posjeduje visoku hranidbenu vrijednost. U hranidbi stoke ječam se koristi kao prekrupa (izmrvljeno zrno koje se koristi za dodavanje... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

Syngenta ELATUS Era Fungicid Pšenica Ječam Zaštita Suzbijanje bolesti Pjegavost lista Hrđa


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.