Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 18.12.2008.

Nema poskupljenja umjetnog gnojiva

»U skladu sa stanjem u hrvatskoj poljoprivredi, unatoč povećanju cijene plina koji u našim troškovima proizvodnje sudjeluje s 35 do 40 posto, nastojat ćemo u prvom kvartalu iduće godine zadržati cijene umjetnih gnojiva na sadašnjoj razini. Smatramo da je to naš doprinos stabilizaciji situacije u Hrvatskoj«, rekao je Boris Mesarić, predsjednik Uprave Petrokemije

  • 1.651
  • 81
  • 0

Iako ne postoje nikakvi razlozi za pojeftinjenje umjetnoga gnojiva na hrvatskome tržištu, posebno zato što ona zaostaje za izvoznom cijenom, a i zbog znatnog povećanja cijene isporučenoga plina koja će od početka 2009. pogoditi Petrokemiju, u ovoj tvornici u prvom kvartalu iduće godine ne namjeravaju povećati cijenu umjetnoga gnojiva za domaće tržište.

To je na božićnom susretu s novinarima u Upravi Petrokemije izjavio Boris Mesarić, predsjednik Uprave.
Naime, od 1. siječnja iduće godine cijena isporučenog plina za Petrokemiju bit će veća 35 do 40 posto. Koliko točno, to u ovom trenutku u kutinskoj tvrtci ne znaju, a ovisi će o formuli u ugovoru o isporuci plina.

»U skladu sa stanjem u hrvatskoj poljoprivredi, unatoč povećanju cijene plina koji u našim troškovima proizvodnje sudjeluje s 35 do 40 posto, nastojat ćemo u prvom kvartalu iduće godine zadržati cijene umjetnih gnojiva na sadašnjoj razini. Smatramo da je to naš doprinos stabilizaciji situacije u Hrvatskoj«, rekao je Mesarić.

Kakvo će stanje biti nakon toga, u Petrokemiji ne žele prognozirati. »Sve ovisi o kretanjima na svjetskom tržištu. Međutim, nadam se da će doći do stabilizacije cijene plina, iako će on i dalje biti skup. Nadam se i padu cijena sirovina na svjetskome tržištu. Prema tome ćemo se i orijentirati«, zaključio je Mesarić.
Zdravko Sever

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Na Učki božur, na božuru - pčela! :)