Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 16.04.2009.

Ne obrađuju zemlju jer poticaji kasne

Seljaci dvoje o početku sjetve

  • 1.199
  • 60
  • 0

U trgovinama sjemenske robe i zaštitnih sredstava na području grada Kutine još nema ozbiljnije potražnje za sjemenom kukuruza, kojeg zaista ima u izobilju. Seljaci su u neizvjesnosti i ne znaju što da rade.

Snižene cijene repromaterijala

Od prošle godine kukuruzane su pune kukuruza koji proizvođači nisu plasirali na tržište, jer je cijena bila više nego nezadovoljavajuća - samo 60 kuna za 100 kg. Također, trgovci i poljoprivredne ljekarne snizili su cijene repromaterijala, ali izgleda da i to zasad ne privlači seljake, koji kalkuliraju sijati ili ne.

Poticaji za ratarske kulture kasne i pitanje je kada će doći, jer nisu isplaćeni niti za prošlu godinu. Osim toga, u kutinskom radničkom naselju trenutačno je neobrađeno više od 50 hektara poljoprivrednih površina, ističe Mato Pavlović, koji zamjera aktualnoj vlasti što ne daje poticaje seljacima za proizvodnju ratarske kulture.

- Unazad 15 godina u Krču nije bilo ni hektara slobodnog područja, međutim, danas seljaci ne žele riskirati, jer znaju da su ulaganja velika, a poslovni rezultati više nego skromni - rekao je Pavlović, koji se žali i na neodržavanje prometnica u Radničkom naselju, jer ceste i pločnik nitko ne održava, a čelnici grada obećali su da će popraviti najteža oštećenja.

Udisali čađu

- Radničko naselje sa više od 200 domaćinstava zaslužuje veću pozornost gradskih vlasti, jer smo godinama udisali čestice čađe, ali ne znamo zašto se čelnici prema nama maćehinski odnose - kaže Pavlović.

Autor teksta i fotografije: Rudolf Krznarić


Izvori

Večernji list

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Danas je otvoren 24. međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru. Evo što Vas čeka između 700 izlagača iz 30-ak država