Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pametna poljoprivreda
  • 11.12.2022. 18:00

Lemken ulaže u umjetnu inteligenciju - razvijen stroj za okopavanje

U Lemkenu su uvjereni da će strojevi opremljeni ovom tehnologijom dati veliki doprinos regenerativnoj poljoprivredi

Foto: LEMKEN
  • 1.100
  • 101
  • 0

LEMKEN je prepoznao trend u suvremenoj poljoprivredi i sve više ulaže u umjetnu inteligenciju. U poljoprivredi sve češće prevladava upotreba kamera gdje se uz pomoć fotografija omogućava djelomična autonomna upotreba strojeva u mnogim sektorima. Za to su potrebne moćne kamere ili senzori u kombinaciji s inteligentnim algoritmima.

Sa svojim IC-Weeder AI, Lemken je već lansirao stroj za okopavanje koji pouzdano razlikuje šećernu repu od korova, čak i kod velike zakorovljenosti. Relevantni softver razvio je nizozemski stručnjak za agrotehnologiju, Track32, u kojem Lemken ima udio u vlasništvu. Tvrtka koristi priliku razvijati tehnologije budućnosti u suradnji s kompetentnim partnerom.

Ubrzan razvoj pametnih tehnologija

Tako je razvijen stroj za okopavanje uz pomoć kamere. Anthony van der Ley, generalni direktor Lemken grupe, je zadovoljan što sadašnja investicija predstavlja čvrstu osnovu za nastavak suradnje u budućnosti.

"Ovo će ubrzati razvoj pametnih tehnologija i osigurati kontinuitet. Za Track32, suradnja s nama pruža sigurnost planiranja i veliki potencijal za rast."

Budućnost su inteligentni poljoprivredni strojevi

Osnivač Track 32, Joris IJsselmuiden, rekao je da kompanija specijalizirana za softver i umjetnu inteligenciju razvija rješenja za poljoprivredu i procese u staklenicima. Naveo je da se uz Lemken kao investitora i klijenta mogu još više fokusirati na daljnji razvoj softvera i iskoristiti povezanost s krajnjim kupcima.

Pored velikog tržišnog potencijala, ova investicija nudi dodatne pogodnosti u smislu održivosti. Uvjereni su da će strojevi opremljeni ovom tehnologijom dati veliki doprinos regenerativnoj poljoprivredi. Stručnost Track32 omogućava da se Lemken priključci koriste na još preciznije i svestranije načine. Ovim inteligentnim strojevima ne samo da će moći upravljati ljudi, već i roboti. Obje tvrtke trenutno surađuju na brojnim zajedničkim projektima kako bi postigli ovaj cilj.


Tagovi

LEMKEN IC-Weeder Al AgTech Track32 Pametna tehnologija Senzori Prepoznavanje korova


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com