Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Laverda kombajn
  • 05.06.2017. 07:30

Laverda kombajn M400 - okretan, pouzdan i moderan!

Laverda je postala sinonim za kombajne koji kao jedni od rijetkih imaju mogućnost rada na padinama i teško dostupnim terenima. Serija M400 nudi odlične performanse, preciznost i prilagodljivost uvjetima!

Foto: laverdaworld.com
  • 3.130
  • 265
  • 0

Laverda kombajni nastali su kao brand u radionici Pietra Laverde 1873. godine u mjestu San Giorgio di Perlena u Italiji. Godine 1956. Laverda je konstruirala prvi talijanski samohodni kombajn - model M 60, s kojim se probijaju na domaćem i stranom tržištu.

U suradnji s Fiat grupacijom, Laverda je postala sinonim za kombajne koji kao jedni od rijetkih imaju mogućnost rada na padinama i teško dostupnim terenima. Sadašnje sjedište tvrtke nalazi se u mjestu Breganze u Italiji, a osim kombajna, Laverda se specijalizirala i u proizvodnji ostale poljoprivredne opreme. Od 2011. godine Laverda je dio AGCO korporacije.

Preciznost i prilagodljivost kombajna

U svojoj ponudi imaju i kombajne serije M400 koji nude odlične performanse. Adapter kombajna M400 serije osigurava žetvu svih vrsta usjeva putem inovacije sustava za pokretanje remena radi većih mogućnosti vršidbe.

Adapter na Laverda kombajnu

Dužina od jednog metra između noža i svrdla omogućuju poboljšanje performansi i vidljivost. Visoki i niski usjevi mogu se sjeći i lako prenositi izravno ispod svrdla pomoću električnog remena koji se vrti na konstantnoj brzini, povećavajući produktivnost stroja. Hidraulika se može regulirati na tri različita položaja, dovoljno visoko da dosegne visoke usjeve i dovoljno nisko, što ga čini pouzdanim u sakupljanju usjeva čak i u polegnutim usjevima. Brzina se automatski podešava, operater može postaviti omjer brzine unutar kabine, tako da će se kotač automatski nadoknaditi brzini kombajna za savršeni protok usjeva u adapteru.

Ekskluzivni Schumacher sustav jamči veću snagu rezanja, preciznost i radnu brzinu od 1.220 okr/min čak i na zelenim ili vlažnim usjevima. Snažna i pouzdana zupčana kutija manje vibrira te je manje trošenja na glavi noža. Oštrica noževa je dvostruko podržana, stalno oštra i čisti se sama, pa se lakše žanju teži usjevi poput uljane repice, graška i raži.

Laverda kombajn - serija M400

Inovativna tehnologija olakšava rad

Ekskluzivan dizajn Power Belt omogućuje učinkovito skupljanje uljarica bez dodatne opreme, već jednostavnom ugradnjom dodatnih bočnih noževa, pri čemu se dodaju razdjeljivači usjeva. Posebno svrdlo za uljarice (opcionalno) može se lako postaviti iznad glavne cijevi i može povećati produktivnost kod žetve uljarica s visokom stabljikom.

Kontinuirano napajanje i ujednačeno rezanje čak i u teškim uvjetima.

Laverda razvija dodatnu opciju, Sectional Concave koji je dizajniran za žetvu bilo kojih vrsta usjeva u bilo kojem stanju, od pšenice, ječma, repice, suncokreta, kukuruza, soje te mnogih drugih kultura. Sectional Concave će skratiti vrijeme adaptacije vašeg kombajna od nekoliko sati do nekoliko minuta!

Laverdini stručnjaci dizajnirali su novu Skyline kabinu kako bi stvorili dobro dizajniran ergonomski upravljački centar za jednostavnu radnu učinkovitost, istodobno pružajući prostorno i posebno udobno radno okruženje. Unutrašnjost kabine je funkcionalna i praktična, a svijetlosiva unutrašnjost daje osjećaj i izgled kvalitete.

Kabina Laverda kombajna serije M400

Upravljanje i preciznost

Najnovija tehnologija AUTO-GUIDE xls može vas usmjeriti na veće performanse optimizirajući plan polja, koji se jednostavno postavlja s TechTouch Terminal AUTO-GUIDE xls koji osigurava točnost do pet centimetara. Sustav skuplja podatke kao što su požnjevena površina, potrošeno gorivo i vrijeme potrebno za rad.

Agco Power motor dizajniran je za nisku potrošnju goriva, maksimalnu ekonomičnost i dug životni vijek.

U videu pogledajte Laverda kombajn M400 serije u radu!

Foto: laverdaworld.com


Tagovi

Laverda Kombajn M400 serija Motor Adapter


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.