Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dow AgroSciences
  • 10.03.2016. 09:30

Lancelot - vitez svih usjeva!

Zašto je važna proljetna uporaba herbicida na usjevima?

  • 1.053
  • 97
  • 0

Već je svima poznato da bez kvalitetnih agrotehničkih mjera nema kvalitetnog prinosa, a samim tim ni zarade. Jedna od tih mjera svakako je proljetna uporaba herbicida u usjevima. Herbicide ne treba primijeniti kada je usjev pod stresom od vrlo niskih temperatura, kada postoje velike oscilacije u dnevnim i noćnim temperaturama, kada je došlo do smrzavanja ili kada su temperature ispod nule prije, tijekom ili neposredno nakon aplikacije herbicida.

Zaštitnik usjeva

Pakiranje herbicida Lancelot 450 WG

Svaki herbicid ima određeno vrijeme primjene navedeno na etiketi, a sukladno fenofazi usjeva vrlo je važno pridržavati ga se. Kasnija aplikacija herbicida od preporučene može dovesti do oštećenja usjeva (depresirati ga). Oštećenje neće biti odmah vidljivo, ali će se u konačnici značajno smanjiti prinos.

Ono što tvrtka Dow AgroSciences preporučuje jest uporaba herbicida Lancelot 450 WG u pšenici, ječmu i zobi radi suzbijanja širokolisnih korova, uz minimalni unos aktivne tvari u tlo od 33 g/ha. Svakako je važno naglasiti da vrijeme primjene od početka busanja pa do drugog koljenca proizvođačima omogućuje kasniji ulazak u njivu, s obzirom na vremenske (ne)prilike. Premda bi najbolje bilo da se s primjenom ne čeka, već da se obavi što prije kada vremenski uvjeti to dopuštaju.

Velika prednost koju ima herbicid Lancelot 450 WG pred ostalima je njegovo produženo rezidualno djelovanje preko tla. Naime, možete biti sigurni i do 3 tjedna nakon primjene da ćete suzbiti sve korove koji su Vam u poniku.

Za više infromacija i savjeta o proljetnoj primjeni herbicida na vašim njimava i usjevima možete se obratiti na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Dow AgroSciences Lancelot 450 WG Suzbijanje korova Herbicid Širokolisni korov


Partner

Dow AgroSciences RH

Ulica Petra Hektorovića 2, Zagreb, Hrvatska
tel: (0)99 / 47 - 01 - 010, e-mail: afranjic@dow.com web: http://www.dowagro.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.