Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 14.06.2021. 15:00
  • Vukovarsko-srijemska, Vinkovci

Lagro: Akpil, Zaslaw i Tolmet strojevi su odličnog omjera kvalitete i cijene

Njihovi su strojevi jako kvalitetni i cjenovno vrlo povoljni, a povrh svega Poljaci su vrlo otvoreni za suradnju, kažu iz tvrtke Lagro, zastupnika marki Akpil, Zaslaw i Tolmet kojim su dodatno pojačali svoju ponudu.

Foto: Lucija Bencarić
  • 929
  • 366
  • 0

Plugovi, tanjurače, podrivači, gruberi, sjetvospremači, rotodrljače, prskalice, rasipači i kosilice u bojama 25 marki među kojima su i Fliegl, SIP, Agromehanika, Landmasch, Ozduman, Donder, Huđik, Tupanjac i Consum dočekat će svakog namjernika na adresi vinkovačke ulice Zalužje 42, na čelu s Akpil plugovima ravnjacima i premetnjacima.

Ovaj posljednji brend među novijim je adutima tvrtke Lagro d.o.o. iz Vinkovaca koja iza sebe ima više od 20 godina prodaje i, kažu, više od 20.000 zadovoljnih kupaca poljoprivredne mehanizacije i rezervnih dijelova.

Za one kojima je poljski Akpil manje poznat valja reći da su od 1975. do danas razvili 40-ak različitih vrsta strojeva za obradu tla. S 300 zaposlenih i podružnicama u Francuskoj i Njemačkoj, godišnje proizvedu oko 14.000 komada, od čega je čak 70 posto namijenjeno izvozu.

Trećina ukupne proizvodnje strojeva odnosi se na plugove, trećina na tanjurače, a trećina na ostale strojeve. Najprodavaniji modeli plugova su zasigurno Mix due, Km 80 i Km 180, većinom trobraznih i četverobraznih, no u širokoj lepezi ponude su premetnjaci s 2-12 te ravnjaci s 2-7 radnih tijela, radnog zahvata od 25 do 56 cm po plužnom tijelu.

Pouzdani poljski brendovi

Opredijelili smo se za strojeve srednje veličine, dobre kvalitete i pristupačne cijene, koji ponajviše odgovaraju manjim i srednje velikim poljoprivrednim gospodarstvima”, pojašnjava nam Branimir Drobnjak zašto su svoju ponudu posljednjih godina orijentirali na poljske proizvođače.

Naime, na temeljima odlične suradnje uspostavljene zastupstvom marke Akpil u posljednje dvije godine, tvrtka Largo d.o.o. odlučila se od ove godine uvoziti još dva poljska brenda – Zaslaw i Tolmet.

"Zašto Poljaci? Zato što su kvalitetni i što se s njima sve jednostavno može dogovoriti. Nismo imali nikakvih problema s narudžbama lani iako je bila Covid godina, tijekom koje smo u deset šlepera uvezli pedesetak strojeva“, pojašnjava.

Zaslaw prikolice odlikuje dobra završna obrada

Kao i Akpil, i Zaslaw ima dugu tradiciju proizvodnje, gotovo 70 godina. U ovoj renomiranoj poljskoj tvrtki, poznatoj po poljoprivrednim i autoprikolicama, se posebno diče razvijanju vlastitih tehnoloških rješenja i konstantnom radu na raznim poboljšanjima te visokom kvalitetom finalnih proizvoda.

"Zaslaw karakterizira vrhunska tehnička specifikacija i završna obrada, te velik izbor dodatne opreme. Govorimo o nepropusnosti karoserije odnosno sanduka bez brtvi na stranicama. Pod sanduka izrađen je iz jednog komada lima debljine 5 mm, a prednja stranica iz lima 3 mm debljine“, opisuje Drobnjak navodeći kako ponuda poljoprivrednih prikolica obuhvaća modele neto nosivosti od 8-14 tona, dvoosovinskih, tandem prikolica i prikolica za prijevoz rolo- bala. Standardno su opremljene vrhunskim osovinama prestižnog proizvođača BPW-a.

Velika ponuda dodatne opreme

Vinkovčani su svoju ponudu poljoprivrednih strojeva upotpunili odabirom i jednog "mlađeg" poljskog proizvođača.

Tolmet, naime, posluje na tamošnjem tržištu od 1999. godine. Iako su se u svojoj postojbini dokazali u proizvodnji kultivatora, kompaktnih drljača i podrivača, u Lagru su se odlučili za zastupstvo njihovih prskalica i tanjurača.

Nošene prskalice imaju zapreminu 200-1.200 litara, te raspon grane od šest do 18 metara. Opremljene su pumpom kapaciteta 120 ili 140 litara/min. Vučeni modeli pak imaju spremnike veličine 1.000-3.000 litara i jednu odnosno dvije pumpe od 140 litara/min.

Moguć je i odabir velikog izbora dodatne opreme u koji ulazi hidraulično otvaranje i zatvaranje grana, hidraulično podizanje grana, elektronska kontrola, ekomikser, LED osvjetljenje, pocinčana konstrukcija i dodatni filteri.

Širok izbor dodatne opreme Tolmet prskalica

Vrlo su zanimljive i Tolmetove nošene i vučene tanjurače. Riječ je o kratkim tanjuračama širine radnog zahvata 1,2 do osam metara.

Tehnička podrška kao jezičac na vagi odluke

Kao i sama poljoprivredna proizvodnja, i prodaja mehanizacije je sezonskog tipa pa su sada u fokusu interesa prskalice i kultivatori, a najesen će biti plugovi i žitne sijačice.

"Kod odluke o kupnji veliku ulogu igra i to što osiguravamo ne samo dostavu strojeva nego i puštanje u rad pod nadzorom naših stručnjaka, te obuku o rukovanju“, ističe. 

Dodatno podvlači kako je uz navedenu profesionalnu tehničku pomoć osiguran i servis u jamstvenom roku kao i nabava rezervnih dijelova, i to ne samo za kupljene priključne uređaje, već i rezervnih dijelova za traktore Landini, McCormick, Case i Deutz-Fahr. 

"Servisiranje obavljamo najčešće dan poslije prijave kvara, a popravak ovisi o mogućnosti naručivanja rezervnog dijela ako ga nemamo na lageru i, dakako, o vrsti kvara“, pojašnjava.

Na kraju zaključuje kako su ovi poljski noviteti u ponudi Lagra već dobro poznati na tamošnjem tržištu na kojem imaju dugogodišnju tradiciju, ali je na našem potrebno njihovo dodatno dokazivanje i približavanje proizvoda kupcima.

"Pri tome je svakako najbolja reklama pohvalna riječ poljoprivrednika o stroju kojega je već kupio i tako svoje dobre utiske prenio drugima, potencijalnim budućim kupcima“, mišljenja je Drobnjak. Namjera nam je to i dokazati provjerom nekih od ovih iskustava koja ćemo uskoro podijeliti i s našim čitateljima.


Fotoprilog


Tagovi

Lagro Branimir Drobnjak Akpil Zaslaw Tolmet Strojevi za obradu tla Prikolice Prskalice


Autorica

Renata Prusina

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije s dugogodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom. Članica nekoliko novinarskih asocijacija među kojima je i TotY. Osim svojim perom, voli bilježiti i objektivom.


Partner

Lagro d.o.o.

Zalužje 42, 32100 Vinkovci, Hrvatska
tel: +385 32 352 066, fax: +385 32 352 064, e-mail: lagro.poslovanje@gmail.com web: http://poljoprivredna-mehanizacija.com/