Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS Sjeme
  • 01.11.2014. 12:25

KWS hibridi još jednom oduševili!

Novi KWS hibridi Balasco i Konfites svojim kvalitetnim atributima oduševili prisutne na još jednim Danima polja!

  • 684
  • 38
  • 0

Datuma 29.10.2014., na proizvodnim površinama kod gospodina Miškec Damira u Topolju pored Ivanić-Grada, održani su Dani polja. Zbog obilnih kiša (90 l/m2) koje su pale proteklih dana na području Ivanić-Grada, nažalost nije bilo moguće održati javnu berbu i vaganje prinosa jer strojevi nisu mogli ući u polje. Poljoprivrednici i ostali gosti okupili su se u prostorijama Streljane u Topolju u 12h, a do polja ih je prevezla konjska zaprega sa prekrasna dva vranca posavskog hladnokrvnjaka.

Pred 80 okupljenih gostiju, sjemenske kuće prezentirale su svoje hibride. KWS je predstavljao Zvonimir Harmicar, ing., i Tomislav Pokas, mag.ing., te su istaknuli kako su iznimno zadovoljni performansom prezentiranih 10 hibrida, jer prema viđenome, obećavaju prinose od 13-15 t suhog zrna/ha te su se izvanredno oduprli olujnim vjetrovima koji su puhali prošli tjedan praćeni obilnom kišom.

"Vjetar je polomio jarbole sa zastavama i drvene kolce sa tablama hibrida, ali KWS hibridi su usprkos tome ostali ponosno uspravni", sa smiješkom navodi stručni savjetnik Zvonimir Harmicar.

U pokusu je prezentirano 10 KWS hibrida FAO 300 do FAO 500, a poseban naglasak stavljen je na nove KWS superhibride Balasco (FAO 410) i Konfites (FAO 450) koji su doslovce impresionirali svojstvima počevši od čvrstoće stabljike pa sve do otpornosti na bolesti stabljike i posebice klipa.

Balasco i Konfites su formirali lijepe velike klipove, do vrha popunjene zrnom, s 18 - 20 redova zrna na klipu. Prema procjeni prinosa, od ova dva hibrida očekuje se prinos oko 15 t suhog zrna/ha.

Ovaj prinos dodatno govori o adaptabilnosti dvaju hibrida usprkos vremenskim nedaćama koje su ih pratile od samog proljeća i sjetve pa sve do žetve, no KWS hibridi pokazali su da se i u tako nepovoljnim i vlažnim vremenskim uvjetima uspješno odupiru te u konačnici daju rezultate kojima može biti ponosno zadovoljan i najzahtjevniji farmer.

Po završetku prezentacije, uz pratnju KWS maskote i HRT ekipe iz Plodova zemlje, farmeri su se vratili u prostorije Streljane gdje je gospodin Miškec pripremio gulaš s finom dozom ljutine, nakon čega je potekla dobra kapljica. Uz zvuke tamburaša te u ugodnoj atmosferi, druženje se nastavilo do kasnih večernjih sati, što je već postala tradicija u organizaciji obitelji Miškec, kojima KWS tim od srca zahvaljuje na uloženom trudu i organizaciji.


Fotoprilog


Tagovi

KWS Sjeme Dani polja Topolje Ivanić-Grad Damir Miškec Zvonimir Harmicar Tomislav Pokas Sjemenske kuće Balasco Konfites KWS maskota


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]