Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup pšenice
  • 04.07.2018. 13:35

Krenuo otkup pšenice, cijena od 0,90 do 1,30 kuna za kilogram

Podravka je započela s otkupom pšenice ovogodišnjeg roda.

Foto: Pixabay/patleem
  • 5.826
  • 377
  • 0

Podravka je započela s otkupom pšenice ovogodišnjeg roda! Naime, kako navode na svojoj stranici, vrata Podravkinog silosa u Koprivnici i silosa u Virju za otkup pšenice ovogodišnjeg roda otvorena su od ponedjeljka, a ove godine planiraju otkupiti 40 tisuća tona pšenice.

Cijena pšenice, objašnjavaju, utvrđuje se na osnovi kvalitete pšenice (postotak proteina i hektolitarska masa) i podijeljena je u pet osnovnih cjenovnih grupa. Tako će za pšenicu premium klase, koja podrazumijeva hektolitarsku masu od 80 kg/hl i udio proteina od 15 posto ili više, Podravka plaćati 1,30 kuna po kilogramu. Pšenica prve klase, hektolitarske mase 78 kg/hl i s udjelom proteina od 14,1 – 14,9 posto plaćat će se 1,20 kuna po kilogramu, a ona standardne kvalitete, hektolitarske mase od 76 kg/hl i proteinima od 12,5 do 14 posto otkupljivat će se po 1,10 kuna po kilogramu. Pšenicu treće klase, hektolitarske mase 74 kg/hl i proteinima od 11 do 12,4 posto Podravka će plaćati 1,00 kunu po kilogramu, dok će za pšenicu IV klase, hektolitarske mase 72 kg/hl i udjelom proteina manjim od 11 posto izdvojiti 0,90 kuna po kilogramu.

Što se tiče pšenice koja se stavlja u polog radi zamjene za mlinske proizvode i sjemensku pšenicu u mjenjačnicama Podravke u Koprivnici, Novigradu Podravskom, Peterancu i Sokolovcu, u polog će se primati pšenica koja ima udio proteina 11 posto i više. Kako podsjećaju, Podravka aktivno radi na unapređenju suradnje s kooperantima i domaćim OPG-ovima kako bi do 2022. godine ostvarila udio od 100 posto domaće sirovine u gotovim proizvodima.


Tagovi

Otkup pšenice Cijena Podravka


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]