Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatski duhani
  • 15.08.2018. 12:00

Kooperantima 3,5 milijuna kuna vrijedan materijal za poboljšanje kvalitete tla u Podravini i Slavoniji

Kooperanti će ove godine dobiti 1.400 tona kalcizacijskog materijala za korekciju pH vrijednosti tla na gotovo 1.000 ha poljoprivrednih površina.

Foto: Bigstockphoto/darksoul72
  • 1.127
  • 75
  • 0

Ukupno 3,5 milijuna kuna vrijedan materijal za poboljšanje kvalitete tla svojih kooperanata te sredstva za zaštitu na radu donirat će Hrvatski duhani, najveći domaći otkupljivač duhana koji posluje u sustavu globalne kompanije British American Tobacco (BAT). Donacija se, navode u priopćenju, realizira u sklopu pokrenute inicijative Hrvatskih duhana za poboljšanje kvalitete tla za proizvodnju duhana i podizanje sigurnosti na radu u poljima duhana koja su u Hrvatskoj koncentrirana u Podravini i Slavoniji. Sredstva su osigurana za naredne dvije godine kroz Program održive proizvodnje duhana British American Tobacco grupe.

Kooperanti će tako ove godine dobiti 1.400 tona kalcizacijskog materijala za korekciju pH vrijednosti tla na gotovo 1.000 ha poljoprivrednih površina. Također, u svrhu podizanja organske tvari tla, proizvođačima je kroz donaciju osiguran i materijal za zelenu gnojidbu, konkretno gorušica, koja će zazeleniti polja tijekom ljetnog perioda na 750 ha proizvodnog područja Podravine i Slavonije. 

U Hrvatskim duhanima kontinuirano sa svojim kooperantima provodimo mjere i programe usmjerene na povećanje kvalitete i prinosa duhana, ali uz poštivanje najviših standarda održive poljoprivredne proizvodnje definirane u BAT-u. Proizvodnja duhana je rijetki primjer poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj koja ima stabilne uvjete proizvodnje uz kontinuiran rast otkupnih cijena i vrijednosti proizvodnje te osiguran otkup svih količina koje u Hrvatskim duhanima osiguravamo kroz BAT grupu. Realizacijom ove donacije omogućit ćemo još bolje uvjete za narednu sezonu u kojoj očekujemo nastavak trenda poboljšanja kvalitete duhana sa hrvatskih polja, istovremeno brinući o okolišu”, izjavio je Zlatko Pleša, direktor Hrvatskih duhana.

Vrijednost proizvodnje duhana u Hrvatskoj godišnje premaši 120 milijuna kuna. 


Tagovi

Hrvatski duhani Donacija Kooperanti Poboljšanje tla


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Hrvatski duhani d.d.

Osječka ulica 2, 33000 Virovitica, Hrvatska
tel: +385 (0)33 730844, e-mail: Hrvatski_Duhani@bat.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]