• Obrada tla
  • 07.05.2021. 07:30

Kombinacija strojeva za obradu tla u jednom prohodu - duga je 25 metara

Pogledajte kako izgleda kompozicija duga 25 metara za obradu površina u jednom prohodu. Sastoji se od podrivača, teške tanjurače i valjka.

Foto: PrintScreen/YouTube
  • 768
  • 90
  • 0

Video kojeg je objavio MR'AgriFrance na svom YouTube kanalu zadivio je poljoprivrednike diljem svijeta. Snimka prikazuje kombinaciju više poljoprivrednih strojeva koja omogućuje izvršavanje nekoliko radnji obrade tla u jednom prohodu, što gospodarstvima donosi brojne prednosti poput uštede goriva i vremena.

Ovu kreaciju s istoka Francuske, dugu 25 metara čini podrivač sa sedam radnih tijela koji duboko rahli tlo, a iza njega je postavljena teška tanjurača marke Gregoire Besson s X konfiguracijom radnih tijela i završnim valjkom većeg promjera, koja priprema tlo za sjetvu. 

Strojeve vuče traktor jačine više od 600 konjskih snaga i 2500 Nm okretnog momenta, a riječ je o gusjeničaru CASE IH Quadtrac 540 CVX. Unatoč ogromnoj dimenziji kombinacije ovih strojeva, vozilo njima prilično dobro upravlja.

U svakom slučaju, najspektakularnija je njihova radna dužina, a ne širina.

Pogledajte kako izgleda obrada tla ovom grdosijom:


Tagovi

MR'AgriFrance Obrada tla Kombinacija strojeva Tanjurača Podrivač Kompozicija


Autorica

Martina Popić

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pozdrav svima! :) Evo i moje nedjeljne kišne razglednice iz mog vrta. Salata je nevjerojatna, buja i ovo vrijeme joj sjajno pogoduje, na gredici je već trebala biti ali kako se opet izlila kiša i puževi su pojurili iz svih ćoškova, nisam je... Više [+]