• Šećerna repa
  • 11.04.2014. 12:40

Kako zaštititi šećernu repu od korova?

Tvrtka Dow AgroSciences preporučuje Vam idealno riješenje protiv korova u šećernoj repi - herbicid Lontrel 300 i herbicid Kerb 50 W

  • 1.342
  • 115
  • 0

Šećerna repa je vrlo osjetljiva kultura, pa se suzbijanju korova u šećernoj repi mora posvetiti posebna pažnja, kako bi se ostvarili što veći i bolji prinosi.

Korovi ne nanose direktne štete na samoj biljci, ali je dokazano da najveće indirektne štete, koje se ogledaju u zastoju razvoja biljke uslijed manjka svjetla, vode i hranjiva koje im oduzimaju konkurentni korovi, nastaju u periodu osam tjedana od nicanja. Ukoliko ne tretirate usjeve zaražene korovima u tom periodu, može doći i do potpunog propadanja.

Šećerna repa zaražena osjakom

Tretiranje protiv korova najčešće se vrši u 2 do 4 navrata.

Vrlo je važno čitati i pridržavati se uputstva o načinu i uvjetima pripreme te količinama i načinu primjene zaštitnih sredstava.

Tvrtka Dow AgroSciences preporučava Vam idealno riješenje protiv korova u šećernoj repi - herbicid Lontrel 300.

Lontrel 300 je selektivni, kontaktno sistemični herbicid namijenjen suzbijanju širokolisnih korova u šećernoj repi. Suzbija neke od najvažnijih korova kao što je: pelinolisna ambrozija, osjak, kamilica, jarmen, samonikli suncokret, poljski svinjak, obični kostriš, različak, maslačak, kužnjak, dvornik, crna pomoćnica, grahorica, mišjakinja, čičak i mnogi dr.

Šećerna repa zaražena vilinom kosicom

Može se koristiti u periodu nakon nicanja usjeva, pa sve do razvijena 4 prava lista, odnosno kada su korovi u fazi 2 – 6 listova, i to u dozi od 0,2 -0,4 l/ha. Može se primjenivati istovremeno s herbicidima na osnovi fenmedifama, desmedifama, etofumesata, metamitrona i kloridazona.

Preporučujemo Vam i herbicid Kerb 50 W. Kerb 50 W je sistemični herbicid namijenjen suzbijanju jednogodišnjih i višegodišnjih travnih i nekih jednogodišnjih širokolisnih korova. Idealan je herbicid ako imate problema sa vilinom kosicom (Cuscuta spp.) u Vašem usjevu. Vilina kosica je vrlo invazivan korov koji može uvelike smanjiti očekivani prinos. Primjenjuje se nakon nicanja u stadiju razvoja kulture od 4 do 6 pravih listova u dozi od 2,5 - 3 kg/ha.


Povezana biljna vrsta

Maslačak

Maslačak

Sinonim: Ljekoviti maslačak, gorko zelje, talijanska salata | Engleski naziv: Dandelion | Latinski naziv: Taraxacum officinale Wiggers (sin. Leontodon taraxacum L.)

Maslačak je višegodišnja biljka visine 15 – 20 (25) cm. Korijen je vretenast i skraćuje se na kraju vegetacijske sezone. Stabljika je uspravna, šuplja i s bijelim mliječnim sokom.... Više [+]

Tagovi

Herbicidi Učinkovito uništavanje korova Dow agro sciences Šećerna repa Širokolisni korovi Osjak Kamilica Vilina kosica Samonikli suncokret Maslačak Crna pomoćnica Nicanje usjeva


Partner

Dow AgroSciences RH

Ulica Petra Hektorovića 2, Zagreb, Hrvatska
tel: (0)99 / 47 - 01 - 010, e-mail: [email protected] web: http://www.dowagro.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

[Kviz] Sveznalica ili neznalica? #uljanarepica

Koliko znaš o uljanoj repici? Odgovori na pitanja iz kviza i saznaj jesi sveznalica ili neznalica? Loading…  

Pročitaj cijelu bilješku