Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dow AgroSciences
  • 09.03.2016. 10:30

Kako protiv širokolisnih korova?

Korov može uvelike smanjiti prinos i kvalitetu uzgajane kulture. Zaštitite pravovremeno i pravovaljano svoje usjeve.

  • 1.971
  • 103
  • 0

S dolaskom toplijega vremena krenula su proljetna tretiranja usjeva protiv korova. Kako bi Vaši usjevi bili u što boljem stanju, pravovremeno i pravovaljano zaštićeni od korova koji Vam uvelike mogu smanjiti prinos i kvalitetu uzgajane kulture, tvrtka Dow AgroSciences donosi najbolje iz svoje ponude herbicida.

Suzbijanje širokolisnih korova

Herbicid Lancelot 450 WG, kombinirani je herbicid za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih širokolisnih korova, kao što su osjak (boca), broćika (priljepača), ambrozija, šćir, mišjakinja, čestoslavica, rusomača, mak, loboda, kamilica, žabnjak, gorušica, potočnica i mnogi drugi.

Primjenjuje se u pšenici, ječmu i zobi u dozi od 33g/ha od početka busanja do vidljivog drugog koljenca (dugo razdoblje primjene). Osim folijarnog djelovanja, posjeduje i rezidualno djelovanje, što znači da ste sigurni da će te suzbiti i korove u poniku do 3 tjedna nakon tretiranja (pakiranje - 33 g za 1 ha, 500 g za 15 ha).

Svakako treba spomenuti i herbicid Starane 250, koji je već duže vrijeme na našem tržištu. Idealan je za suzbijanje širokolisnih korova kao što su maslačak, rusomača, slak, dimnjača, smrdelj, broćika, mrtva kopriva, poljska potočnica, slatkasti dvornik, ptičji dvornik, tušanj, divlja kupina, šćav, kostriš, crna pomoćnica, mišjakinja, poljska čestika, kopriva, grahorica i drugi.

Primjenjuje se u dozi od 0,6-0,8 l/ha (ovisno o stupnju zakorovljenosti usjeva) u pšenici, ječmu, raži, zobi i pšeno-raži od početka busanja do pojave lista zastavičara (dugo razdoblje primjene) (pakiranje - 0,2 l, 1 l).

Mustang je herbicid namijenjen suzbijanju širokolisnih korova, kao što je kamilica, broćika, ambrozija, mračnjak, loboda, mak, poljska gorušica, obična konica, poljske krike, samonikli suncokret, mišjakinja, rusomača, poljska čestika, šćir, dvornik, potočnica, čestoslavica i druge korovske vrste u pšenici i ječmu. Primjenjuje se u dozi od 0,4 - 0,6 l/ha od početka busanja do vidljivog prvog koljenca žita (pakiranje - 0,5 l, 1 l).

Za zaštitu ozime uljane repice od širokolisnih korova iz porodica glavočika, štitarki i mahunarki preporučamo herbicid Lontrel 300 u dozi 0,2-0,3 l/ha (pakiranje - 0,2 l i 1 l).

Svakako se pridržavajte preporučene doze i vremena primjene pojedinoga herbicida, a za više infromacija o proljetnom tretiranju usjeva protiv korova možete se obratiti na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Korov Zaštita od korova Sredstvo protiv korova Herbicidi Dow AgroScience


Partner

Dow AgroSciences RH

Ulica Petra Hektorovića 2, Zagreb, Hrvatska
tel: (0)99 / 47 - 01 - 010, e-mail: afranjic@dow.com web: http://www.dowagro.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Potpisani ugovori s poljoprivrednicima