Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Schaumann
  • 30.07.2015. 16:30

Kako osigurati urod kukuruzne silaže?

Gubitke treba ograničiti i izvući najbolje iz sakupljene kukuruzne mase. Bonsilage Mais je sigurna ulaznica za očuvanje uroda kukuruza u svim situacijama!

  • 617
  • 29
  • 0

Gubici siliranja i naknadnog zagrijavanja ne smiju se dodavati gubicima prilikom žetve. Prisjetimo se suša 2013. i preporuka za što ranije skidanje kukuruznih masa jer je tako sigurnije za količinu i kvalitetu uroda. Kukuruzna silaža cijele biljke je visoko fermentabilna ako je, osim poštivanja ostalih tehnoloških zakonitosti, vrlo važan omjer zrna i stabljike. Detaljnije možete pročitati u članku "Svi razlozi neuspjeha u spremanju silaža".

Stres (suša, prisilna zrioba) ne spada u uobičajenu situaciju. Biljka je usljed suše otvorena za mikrobiološku konkurenciju pa je pravi tijek vrenja pod upitnikom. Tada nam naročito trebaju specijalisti: pravi izabrani sprinteri koji stvaraju prave omjere kiselina za stabilnost, probavljivost i zaštitu od naknadnog vrenja.

Schaumann ima organiziranu mrežu savjetnika na terenu u Hrvatskoj. Kako biste pronašli osobu koja je odgovorna za Schaumann u Vašem okruženjum, izaberite svog Schaumann savjetnika pomoću KARTE.

Gubitke treba ograničiti i izvući najbolje iz sakupljene kukuruzne mase. Bonsilage Mais je sigurna ulaznica za očuvanje uroda kukuruza u svim situacijama. Upotrebom Bonsilage Mais gubici krivih vrenja i naknadnog zagrijavanja mogu se dokazivo reducirati. Korektnim upravljanjem siliranja i jednom ciljanom upotrebom silažnih inokulanata. I ove godine Schaumann Agri akcijskim cijenama nastupa od samog početka sezone siliranja pa možete smanjiti gubitke koji se mogu izbjeći.

U prilogu ispod članka pronađite dokument o tome kako osigurati urod kukuruzne silaže!

Autor: Ljiljana Pomper, dipl.ing.polj.


Dokumenti


Tagovi

Schaumann Kukuruzna silaža Bonsilage Mais Schaumann savjetnik Urod kukuruza Očuvanje silaže Siliranje Gubici siliranja Skidanje kukurznih masa Spremanje silaže


Partner