Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ekološki značajne površine
  • 28.12.2015. 15:00

Još tri dana za dostavu računa i certifikata soje

Ratari koji su ove godine sijali soju moraju do kraja godine u najbliži ured agencije dostaviti kopiju računa i certifikat sjemena.

Foto: pixabay.com
  • 811
  • 89
  • 0

Iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom turizmu, podsjećaju korisnike koji su na jedinstvenom zahtjevu za 2015. godinu prijavili soju kao ekološki značajnu površinu da do 31. prosinca 2015. moraju regionalnom uredu agencije dostaviti kopiju računa o plaćenom certificiranom sjemenu kojeg su koristili, kao i certifikat s vreće ili certifikat o sjemenu, uz otpremnicu Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo (HCPHS).

"Soja prihvatljiva za ekološki značajne površine mora biti proizvedena od certificiranog sjemena genetski nemodificirane soje. Iznimno se u 2015. dostavlja certifikat s vreće ili certifikat Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo, dok će slijedećih godina, korisnici morati agenciji dostaviti originale certifikata o sjemenu s pakiranja, iz kojih je vidljivo da se radi o genetski nemodificiranom sjemenu, koji će im nakon poništavanja biti vraćeni", poručuju iz agencije za plaćanja.

U Hrvatskoj je ove godine sojom bilo zasijano 70 tisuća hektara, što je gotovo 40% više no prethodnih godina.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Jedinstveni zahtjev Certifikat HCPHS Nemodificirana soja Sjeme Hrvatski centar


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]