Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 01.03.2016. 15:30

Još brži i jači Syngentini igrači!

Nova generacija hibrida predstavlja korak naprijed u selekciji Syngentine nove genetike za vrhunske prinose i visoku kvalitetu zrna.

  • 1.138
  • 182
  • 0

Razvojem nove genetike te pažljivom selekcijom kroz brojne pokuse Syngentin tim stručnjaka za hrvatsko tržište odabrao je novu generaciju stabilnih, adaptibilnih i visoko prinosnih hibrida kukuruza.

Uz SY Iridium, SY Ulises, SY Senko i SY Sincero koji su se već protekle godine našli na tržištu RH, u 2016. godini kao posebnu preporuku Syngenta predstavlja novu generaciju hibrida, još brže i jače igrače: SY Arioso, SY Dartona i SY Kreon. Novi hibridi predstavljaju korak naprijed u selekciji Syngentine nove genetike, kojim biste mogli postići vrhunske prinose i visoku kvalitetu zrna na poljoprivrednim poljima.

Nova generacija hibrida

SY Arioso iz FAO grupe 300 rani je hibrid vrlo stabilnih prinosa suhog zrna u svim uvjetima proizvodnje. Odlikuju ga odlična tolerantnost na polijeganje, brzi rani porast te brzo otpuštanje vlage što rezultira vrlo niskom vlagom zrna u berbi. Preporuča se za rane sjetve, kada prosječna temperatura tla na dubini sjetve dosegne 8 do 10oC.

Novost iz FAO grupe 390 je hibrid SY Dartona za koji sa sigurnošću možemo reći da je zaslužio titulu univerzalnog hibrida za sve tipove tla i uvjete proizvodnje. SY Dartonu odlikuje čvrsta stabljika koja ne poliježe, ima iznimno visok potencijal za prinos kvalitetnog zrna, vrlo brzo otpušta vlagu, a stabilan je i adaptibilan na srednje teškim i teškim tlima. SY Dartona preporučuje se za intenzivnu proizvodnju i postizanje najviših prinosa vrhunske kvalitete zrna.

Syngenta predstavlja novu generaciju hibrida, još brže i jače igrače: SY Arioso, SY Dartona i SY Kreon!

Iz FAO grupe 420, na tržište dolazi SY Kreon - hibrid dugih, ujednačenih i kompaktnih klipova iznimno lijepog i visokokvalitetnog zrna. SY Kreon posjeduje visoku tolerantnost na bolesti (fusarium) što je i jedan od razloga zašto se preporučuje proizvođačima koji žele kvalitetno i zdravo zrno, za intenzivnu proizvodnju i berbu u zrnu i klipu. Ovaj hibrid stabilan je i u uvjetima stresa izazvanog sušom i visokim temperaturama.

"Powercell" tehnologija za proizvodnju silaže

Kao još jedan dokaz Syngentinog koraka dalje u selekciji hibrida kukuruza nova je "Powercell" tehnologija za proizvodnju kvalitetne silaže.

Syngenta je vrlo uspješna u uzgoju kukuruza za silažu (zapadna Europa, Amerika). Posebna pažnja posvećuje se selekcioniranju i uzgoju hibrida s vrlo visokim hranidbenim vrijednostima. Udio kukuruzne silaže u ukupnoj količini krme znatno je povećan što značajno povećava kvalitetu i probavljivost. Pored osobine "stay green" (biljke dulje ostaju zelene) pomno odabrani Syngentini silažni hibridi imaju tzv. "stay young" osobinu.

Što predstavlja "stay young"?

"Stay young" zapravo je zadržavanje probavljivosti na duži period na visokoj razini radi sporijeg dozrijevanja, odnosno sporijeg starenja (lignifikacija kreće kasnije) što maksimizira ukupni sadržaj energije u silažnoj masi. Kako bi poljoprivrednicima dali jasnu orijentaciju kod izbora hibrida kukuruza za hranidbu mliječnih krava, Syngenta je razvila projekt pod nazivom "Power Cell" (izvrsna probavljivost).

Syngenta u prodaji ima dva hibrida "Powercell" tehnologije i to: SY Senko iz FAO grupe 490 te sve poznatiji SY Sincero iz FAO grupe 580 koji je u konkurenciji od 26 hibrida na istoku RH odnio uvjerljivu pobjedu s prinosom silaže od 60 tona. SY Sincero je najrobustniji predstavnik generacije rekordera prinosa silaže zrna i cijele biljke!

Za više informacija o novim Syngenta hibridima kukuruza, kontaktirajte Syngenta stručn¸jake na jedan od niže navedenih kontakata!


Tagovi

Syngenta Hibridi Hibrid kukuruza


Partner