Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novocommerce
  • 20.03.2018. 09:00

John Deere slavi jubilarnih 100 godina proizvodnje traktora!

Prije 100 godina na dan 14. ožujka Deere & Company započeli su posao u industriji traktora, a danas je John Deere vodeći svjetski proizvođač poljoprivrednih traktora u 12 tvornica širom svijeta!

Foto: Novocommerce
  • 3.987
  • 541
  • 0

Prije 100 godina na dan 14. ožujka Deere & Company započeli su posao u industriji traktora. Najveća priča o uspjehu u području poljoprivredne mehanizacije započela je s Waterloo Boy na srednjem zapadu SAD-a. Danas je John Deere vodeći svjetski proizvođač poljoprivrednih traktora. Tvrtka proizvodi "pametne" traktore u 12 tvornica širom svijeta.

Akvizicija tvrtke Waterloo Gasoline Engine u Iowi 1918. godine, koja je iznosila 2,25 milijuna dolara, obilježila je ulazak John Deere u posao traktora. Budući da mnogi kritičari nisu vjerovali u budućnost traktora i nastavili su se oslanjati na korištenje tradicionalne konjske snage, u to vrijeme ulaganje je smatrano kontroverznim i o njemu se mnogo raspravljalo. Nitko nije očekivao da će se posao sa traktorima razviti u ključni temelj rasta tvrtke.

Model N snage 12 KS prvi John Deere traktor

Waterloo Boy model N snage 12 KS, proizveden od 1917. do 1924., bio je prvi traktor proizveden i prodavan od strane tvrtke John Deere. Prvi brandirani John Deere, potpuno zeleni i žuti traktor, bio je Model D, izgrađen od 1923. do 1953. godine, s čime je zapravo i započela usješna priča o traktorima tvrtke. Najprodavaniji John Deere bio je model B, s 300.000 prodanih od 1935. do 1953. godine, dok je 4020 postao najšire prodavani model, s ukupno 175.000 proizvedenih od 1963. do 1971. godine. John Deere je postao vodeći prodavač traktora širom svijeta po prvi puta 1963. godine.

vev
John Deere je postao vodeći prodavač traktora širom svijeta po prvi puta 1963. godine

Godine 1956. John Deere je kupio proizvođača traktora Heinricha Lanza, AG u Mannheimu, Njemačka. Ovom akvizicijom tvrtka je prvi put proširila svoje proizvodno poslovanje u Europu. Lanz je također imao dugu povijest u traktornoj industriji, predstavivši popularni Lanz Bulldog model 1921. godine.

Danas traktor više nije samo za vuču priključaka

U narednim godinama John Deere je nastavio jačati svoju poziciju u traktorskom poslovanju. Nakon što je bila prva tvrtka koja je 1954. godine ponudila servo upravljanje na traktorima, još jedan važan korak bio je uvođenje ROPS (Roll Over Protective Structure) zaštita kod prevrtanja, kao sigurnosnu značajku koja je 1966. godine postavila standard za cijelu industriju. U početku dostupna kao opcija 1973. godine, kabina Sound-Gard bila je prva bez prašine, temperaturno kontrolirana radna stanica, dok je PowerShift mjenjač prvi put predstavljen 1964. godine, osiguravajući John Deere traktorima bolju, udobniju zamjenu stupnjeva prijenosa i veću produktivnost na terenu.

ev
Model N snage 12 KS prvi John Deere traktor

Danas traktor više nije samo za vuču priključaka - umjesto toga, poljoprivredni traktori, strojevi i uređaji mogu biti učinkovito povezani. Na primjer, automatizacija traktorskih priključaka omogućava balirci da "priča" sa traktorom kako bi se automatski podesile funkcije kao što je brzina naprijed, ovisno o opterećenju. Mobilni prijenos podataka omogućava poljoprivrednicima da prikupljaju podatke od bušenja do žetve i automatski ih šalju u poslovni ured. Terenska dokumentacija prikazuje podatke iz cijelog proizvodnog lanca i povećava transparentnost za potrošače. Na primjer, poljoprivrednici i izvođači mogu koristiti ove podatke kako bi donijeli agronomske odluke o gnojivima i kemijskim primjenama.

Tvornica Mannheim održava traktorsku paradu kroz grad

Priča o 100 godina John Deere uspjeha i inovacija, Waterloo Boy-a sa 12 KS do današnjeg "inteligentnog" traktora, slavi se u tvornicama proizvođača diljem svijeta. Zaposlenici, njihove obitelji i drugi gosti pozvani su gledati iza kulisa proizvodni process traktora John Deere, a tvornica Mannheim održava traktorsku paradu kroz grad.

tgz
6250 R model traktora

John Deere Forum u Mannheimu sadrži prikaz vintage i klasičnih traktora koji su snažno utjecali na povijest tvrtke, uključujući i izvorni Waterloo Boy, dok trgovina Foruma nudi raznovrsne proizvode za fanove, kao što je model specijalnog modela 9RX, kape, košulje i šalice. Traktori naručeni od strane kupaca ove godine također će nositi posebnu oznaku 100 godina, a osim toga, trgovci će imati niz posebnih ponuda po povoljnim cijenama.

Aktivnosti vezane za 100. godišnjicu John Deere možete pratiti na www.deere.com, Facebook i YouTube.

Proizvodnja traktora u Mannheimu u Njemačkoj

Tvornica u Mannheimu je najveće John Deere postrojenje izvan sjeverne Amerike. Paleta proizvoda pokriva 6R seriju traktora od 90 do 250KS. Još zanimljivosti o ovoj tvornici traktora:

  • više od 6.600 zaposlenika radi u Mannheim kampusu, uključujući i 3.000 u tvornici
  • ukupna proizvodnja u 2017. je bila 27.100 komada
  • dva od tri traktora u njemačkoj traktorskoj industriji su proizvedena u Mannheimu
  • 1,84 miliona traktora su proizvedena ovdje od 1921.
  • traktori se izvoze u 100 država diljem svijeta
  • 2016. godine započeo je predstavljanjem novog 6250R, s maksimalnom snagom od 300 KS i inovativnim upravljačkom joystickom CommandPRO
  • odjel za istraživanje i razvoj za sve John Deere traktore srednjeg dometa nalazi se u Mannheimu

Za više informacija obratite se tvrtki Novocommerce International na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Novocommerce John Deere 100 godina Traktor Mannheim Njemačka Model D PowerShift 6R serija


Partner