Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine
  • 22.03.2014. 13:40

Jerković predstavio Axion 850

U sjedištu tvrtke Jerković danas je predstavljen prvoCLAASni traktor Axion 850 koji je proglašen Traktorom godine

  • 1.494
  • 116
  • 0

Danas je u sjedištu tvrtke Jerković prvi put u Hrvatskoj predstavljen traktor godine Axion 850. Titulom traktora godine Axion se okitio na prestižnom sajmu u Agritechnica 2013 u Hannoveru, a dodjeljena mu je od strane neovisnih stručnih agrarnih novinara iz Europe. Ova prestižna titula dobivena je iste godine kada tvrtka Claas slavi jubilej od 100 godina djelovanja.

Razvoj i unapređenje traktora Class Axion 900 dovelo je novog Axion 800 koji je u potpunosti inovativan u svojoj konstrukciji i tehničkim karakteristikama u odnosu na prethodnika. Veliki međuosovinski razmak kotača od 2,98m i raspored težine (50% naprijed i 50% natrag) čine ga iznimno kompaktnim i lako upravljim čak i u najtežim situacijama. Veliki zakretni kut prednjih kotača i mali radijus okretanja omogućuju lako upravljanje ovim izuzetnim strojem.

Sjedište tvrtke Jerković - Claas traktori

Prema svim tehničkim karakteristika Axion 850 je opravdano zaslužio titule Stroje godine i Traktor godine gdje su inovativnim rješenjima tehnički unaprijeđena kabina, motor, konstrukcija, nova navigacija, a emisija ispušnih plinova svedena je na minimum. Kabina je iznimno pregledna i udobna što olakšava dugi radni dan. Axion 850 je dorastao svim zadaćama koje se stave pred njega.

Snažan motor permanentno potjeruje kućište prednjeg kardanskog vratila traktora, a koristi se samo sezonski - čak i kad prijenosnik nije pod opterećenjem, zupčanici koji se kreću u ulju, ipak trebaju energiju za svoj pogon. CLAASovi inžinjeri tu su problematiku riješili novom spojkom. Ako predne kardansko vratilo nije potrebno, cjelokupni prijenosnik može se odvojiti od motora. Rješenje CLAAS power systems štedi 0,4l dizela na sat.

Ispod jednodjelnog poklopca motora nalazi se 6 cilindarski motor FPT (Fiat Power Train) - NEF - 6 zapremine 6,7 koji ispunjava zahtjeve standarda emisije ispušnih plinova IV (Tier 4 - koja vrijedi tek od 2015.). To se postiže naknadnom obradom ispušnih plinova ureom, a opremljen je najsuvremenijom tehnologijom 4 ventila Common - Rail, zračnim hladnjakom punjenja i varijabilnom turbinom.

Kako bi motor kontinuirano radio u najboljim temepraturnim uvjetima elektronsko upravljanje ventilatora Vistronic omogućuje preciznu prilagodbu broja okretaja ventilatora na opterećenje i temperaturu motora. Smanjeni broj okretaja ventilatora snižava razinu buke, šted gorivo, smanjuje troškove rada te snagu pretvara u vučnu silu.

Zahvaljujući Hexashift-u svih šest opterećenja i četiri automatizirane grupe s lakoćom spajate s vršcima prstiju ili automatski s mjenjačkom automatikom Hexactiv. Preklapanjem cijepanja brzina moguće je iskorištenje punog učinskog potencijala motora.

Prezentacija traktora Claas Axion 850

Nova kabina s 4 stupa omogućuje najbolju preglednost odnosno slobodan vidik na kompletnu radnu širinu. Novi zaslon za ruku dolazi s integriranom višefunkcionalnom ručicom upravljača CMotion. Zaobljeni stražnji prozor omogućava vozaču optimalan pregled uređaja za rad i obrađivanje zemlje. Axion 850 dolazi opremljen s klima uređajem i po izboru s filterom kategorije 3. Komponente klima uređaja su ugrađene u dvostruko izolirani pod kabine, čime se omogućuje optimalna raspodjela strujanja zraka u kabini i znatno se snižava razna buke ventilacije.

Preko četiri točke ovjesa kabina je u potpunosti izolirana od šasije te tako udarci i vibracije ne stižu do vozača.

Okupljeni poljoprivredni proizvođači mogli su se uvjeriti u vrhunske performanse traktora te ga nakon prezentacije isprobati u vožnji. Axion 850 je okretan na polju i pregledan na cesti. Tvrtka Jerković pripremila je ponudu sa posebnim uvjetima za financiranje kupovine poljoprivredne mehanizacije u suradnji sa VB leasingom, Unicreditom i Claasom, a o samim uvjetima financiranja možete saznati više na slijedećoj poveznici

Na prezentaciji je g. Alojz Jerković naglasio vrhunsku uslugu servisa na kojoj leži kvaliteta postprodaje mehanizacije.

Alojz Jerković, Robert Kogler, Marko Bučanović

Osim Axiona 850 danas su se mogli vidjeti strojevi iz zelene linije, kombajni, mnoštvo strojeva iz programa Horsch i Strautmann.

Ukratko o Axionu 850:

  • Claasovi inžinjeri razvili su specifični strukturni element motora sa integriranim koritom za motorno ulje
  • elektronsko upravljanje ventilatorom Vistronic
  • Automatski sustav navođenja agps
  • Aktivno ovješena i ventilirana sjedala vozača
  • Kardansko vratilo 1.000 ECO
  • Uteg za stražnje kotače
  • Prijenos cijepanja brzina HEXASHIFT ili kontinuirani prijenos CMATIC
  • Dugi međuosovinski razmak i uravnotežena raspodjela težina
  • Integrirani predni podizni mehanizam sa regulacijom položaja, prednjim kardanskim vratilom, hidrauličnim priključkom i rukovanjem izvana
  • standard emisije ispušnih plinova Stage IV (Tier 4) motor FPT s:
    • tehnikom 4 ventila
    • visokotlačnim ubrizgavanjem - common rail
    • zračnim hladnjakom punjena i turbo punjačom s varijabilnim geometrijom premještanja (VGT)
    • potpuno integrirani sustav SCR i DOC (dizelski oksidacijski katalizator)

Pogledajte foto galeriju sa prezentacije Axiona 850


Fotoprilog


Tagovi

Alojz Jerković Claas Traktor Axion 850 Robert Kogler Marko Bučanović Tier 4 Kombajn


Autorica

Maja Bakota

Više [+]

Maja je administratorica/urednica AgroKluba. Završila je diplomski studij financijskog managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Zanima se za društvene mreže, community management i SEO. Osebujnog glazbenog ukusa :)


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]