• AgroChem MAKS
  • 12.03.2019. 12:00

Ivo Vuković: S Pallasom 75 WG nema korova, polja su čista, a žetva je lakša

Za zaštitu pšenice, raži i tritikala odaberite Pallas 75 WG - već provjereni i zasigurno najučinkovitiji post-em sistemični herbicid za suzbijanje travnih i određenih širokolisnih korova.

Foto: Bigstockphoto/volodymyrshtun
  • 1.285
  • 138
  • 0

Kako kreće vegetacija s prvim toplijim danima, tako dolazi i do ponika korova u ozimim žitaricama. S na to obzirom da se sjeme korovskih vrsta nalazi i u dubljim slojevima tla, za primjenu herbicida i optimalno suzbijanje korova u ozimim žitaricama treba sačekati da se srednja dnevna temperatura ustalili na 15 °C u razdoblju od desetak dana, kako bi ponikli termofilni korovi odnosno korovi kojima treba veća suma temperatura. Nepravilan izbor herbicida izravno će se odraziti na kvalitetu zrna, prinos, a samim time i na neprofitabilnost proizvodnje.

Provjereni i najučinkovitiji post-em herbicid

Tvrtka AgroChem MAKS preporučuje Pallas 75 WG - već provjereni i zasigurno najučinkovitiji post-em sistemični herbicid za suzbijanje travnih i određenih širokolisnih korova, a primjenjujemo ga samo u pšenici, raži i tritikalu. Odlikuje ga vrlo učinkovito djelovanje na: paulj (stršac ili aperu), ljuljeve, mišji repak, a posebno dobro djelovanje ima na divlju zob i stoklase (Bromus spp).

Pallas 75 WG se primjenjuje od drugog lista do vidljivog drugog koljenca žitarica (BBCH 12-32), u količini od 0,25 kg/ha uz preporuku okvašivača Master Wett u dozi od 75 mI/ha. Herbicid Pallas 75 WG učinkovito suzbija i glavninu širokolisnih korova koji se nalaze na našim površinama, no ako imamo problema s osjakom (Cirsium arvense) u kasnijim feno fazama preporučujemo dodati pola doze ili 15 g/ha herbicida Lancelot.

Primjena Pallasa 75 WG rješava probleme s korovima

Među prvim korisnicima herbicida Pallas 75 WG bio je i gospodin Ivo Vuković, djelatnik tvrtke Seges d.o.o. iz Babine Grede. Prvenstvena odluka primjene bila je upravo iz razloga povećane populacije mišjeg repka kojeg nisu učinkovito suzbijali dotadašnji herbicidi, a korovska populacija je sve značajnije otežavala žetvu i smanjivala prinos. Pitali smo ga kako je zadovoljan s herbicidnom efikasnošću herbicida Pallas 75 WG i nakon četvrte sezone primjene, a odgovor je bio vrlo jasan čak i na izrazu lica.

"Da, vrlo sam zadovoljan i opet ću ga koristiti. Primjenom herbicida Pallasa 75 WG jednostavno sam riješio sve svoje probleme, imam olakšanu žetvu, dobre prinose i kvalitetnu pšenicu s kojom na tržištu postižem visoku cijenu. Također sam postigao djelomično ili čak i potpuno odstranjivanje neželjenih korovskih vrsta koje su mi zadavali značajne probleme", istaknuo je Ivo Vuković.

Kada primijeniti Pallas 75 WG?

Na pitanje kad ide u primjenu s herbicidom Pallas 75 WG, Ivo Vuković odgovorio je da najčešće ide u primjenu između prvog i drugog koljenca tj. kad je siguran da je kompletna korovska populacija ponikla, a ujedno odradi preventivno i fungicidni tretman s Topsinom M. S obzirom da je zadovoljan njegovim učinkom, zanimalo nas je preporučuje li i drugim proizvođačima Pallas 75 WG?

"Naravno, pogotovo proizvođačima koji imaju problema s uskolisnim korovima, a u nedoumici su oko izbora herbicida jer nakon primjene Pallasa 75 WG zasigurno će imati čista polja", naglasio je Ivo Vuković.

Zahvaljujemo se našem sugovorniku, a svim proizvođačima koji imaju probleme s uskolisnim i određenim širokolisnim korovima u pšenici, raži i tritikalu preporučujemo Pallas 75 WG.

Za više informacija o zaštiti ozimih kultura od korova, obratite se tvrtki AgroChem MAKS na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

AgroChem MAKS Pallas 75 WG Korovi Zaštita Seges d.o.o.


Autor

Zlatko Šefer

Zlatko Šefer

Stručnjak tvrtke Agrochem Maks d.o.o. za ratarstvo na području srednje Slavonije.


Partner

AgroChem MAKS d.o.o.

Trg žrtava fašizma 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6608 633, fax: +385 1 6608 632, e-mail: info@agrochem-maks.com web: http://www.agrochem-maks.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi