Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Silos
  • 20.09.2021. 08:40
  • Bjelovarsko-bilogorska, Hercegovac

Iduće godine kreće izgradnja silosa kapaciteta 50.000 tona

Realizacijom ove investicije, uz suradnju s domaćim ratarima stvorit će se i uvjeti za zapošljavanje 11 osoba, čulo se na sastanku u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Foto: Depositphotos/sarymsakov
  • 2.654
  • 128
  • 0

Izgradnja silosa kapaciteta 50.000 tona, odnosno lokacije za otkup, sušenje i skladištenje gdje je predviđen otkup žitarica direktno od potencijalnih poljoprivrednih proizvođača, ne samo s područja Bjelovarsko-bilogorske županije već i okolnih, investicija je s kojom kreće tvrtka Perutnina Ptuj – Pipo d.o.o. Čakovec. 

Silos će se graditi na području Općine Hercegovac gdje i održan sastanak načelnika Bore Bašljana, župana Marka Marušića te direktora navedene tvrtke, Dubravka Folnovića.

Kako su naveli iz Županije, kompletna investicija vrijedna šest milijuna eura krenut će u prvoj polovici iduće godine, a predviđeni rok izgradnje je godinu i pol dana.

"Njenom realizacijom uz suradnju s domaćim ratarima stvorit će se i uvjeti za zapošljavanje 11 osoba", naglašeno je na sastanku. 

Samim tim, dodali su, to znači uspostavljanje dugoročne suradnje s lokalnim proizvođačima svih žitarica potrebnih za peradarsku proizvodnju kojima se otvara mogućnost prodaje žitarica u njihovoj blizini čime se proizvođačima smanjuju troškovi prijevoza. 


Tagovi

Silos Investicija Izgradnja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).