Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljonova
  • 31.08.2017. 12:00

Hit je Deutz Fahr traktor s robotiziranim mjenjačem

S modelom Deutz Fahr 6205 rcshift se ove godine krenulo u proizvodnju. Za njega su poljoprivrednici jako zainteresirani jer je kombinacija mehaničkog i robotiziranog mjenjača koji dobro koristi snagu.

Foto: Maja Celing Celić/Borna Matijanić
  • 2.328
  • 204
  • 0

Tvrtka Poljonova sudionik je Farm Showa od prvoga dana, jer, kako kažu, sajam je važan zbog direktnog kontakta s kupcima koji vole doći, vidjeti, fizički se susresti s prodavačima i, naravno, strojevima čemu smo i sami posvjedočili.

Posjetitelji sajma rado su sjedali u strojeve, proučavali komande, najnoviju tehnologiju te okupljeni razmjenjivali mišljenja i iskustva.

Poljonova je zastupnik Deutz-Fahra za Hrvatsku i oni su im glavni brand. No, tu su i drugi renomirani proizvođači poljoprivrednih strojeva i opreme kao što je francuski Kuhn te njihovi priključni strojevi ili Pronar prikolice, ali i Stol, Capello, Geringhoff, Kerner, Castrix te Garant Kotte čime zaokružuju kompletan proces potreba poljoprivrednika.

"Na Farm Showu kao novitet izlažemo model Deutz Fahr 6205 rcshift s kojim se ove godine krenulo u proizvodnju. To je traktor s robotiranim mjenjačem. Za njega su poljoprivrednici jako zainteresirani jer je kombinacija mehaničkog i robotiziranog mjenjača koji dobro koristi snagu. Za njim je na našem tržištu zaista velik interes", priča nam Goran Pacak iz Poljonove.

Novitet je dobio posebno mjesto

Pacak ističe kako konstantno imaju noviteta te se upravo zato i pojavljuju na sajmu kao što je Farm Show. Osim noviteta, tu su i akcije koje ova tvrtka osigurava za svoje kupce.

Voćarsko vinogradarski segment u strahovitom porastu

"Kada uvidimo što je zanimljivo našem tržištu, pokušavamo se fokusirati na određene modele određenih kategorija traktora. Pokušavamo biti ažurni i unaprijed dogovarati akcije s dobavljačima za ono što je najzanimljivije našim kupcima", kaže Pacak otkrivši kako njihove strojeve podjednako kupuju poljoprivrednici iz cijele Hrvatske, ovisno o potrebama određenog područja.

Potencijalni kupac proučava performanse kombajna

"Konkretno, nalazimo se na području Slavonije gdje je najinteresantnija veća kategorija traktora za ratarsku proizvodnju. Dakle, na ovom nam je području to prioritet. Istaknuo bih voćarsko vinogradarski segment koji je u strahovitom porastu posljednjih godina na području cijele Hrvatska i u njemu imamo sjajne rezultate. Naši su poljoprivrednici to prepoznali te smo zastupljeni kako u velikim sustavimo, tako i kod individualnih poljoprivrednika", kaže Pacak.

Udruživanja teško funckioniraju

A koliko je važno udružiti se u jednu krovnu organizaciju kao što je Udruga prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u RH, Pacek odgovara:

"U normalnim okruženjima ovakva su udruženja jako važna. No, kod nas je sve to još u začetcima jer se i sami poljoprivrednici jako teško udružuju. Bilo bi logično da se svi udružujemo, no to teško funkcionira kod nas što je često problem mentaliteta i ostalih neriješenih odnosa", zaključio je Pacak.

Foto: Maja Celing Celić/Borna Matijanić


Tagovi

Poljonova Deutz Fahr Robotizirani mjenjač Deutz Fahr 6205 rcshift Farm Show


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.


Partner

Farm Show Osijek

Sv. L.B. Mandića 172, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 99 264 8048, e-mail: dino.tomljanovic@agronom.hr web: http://www.farmshowosijek.eu/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]