Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja ječma
  • 02.11.2015. 17:30

Gdje je nekada sijana pšenica - sada ide ječam!

Neki siju ječam i po prvi puta, na račun manje površine pod pšenicom. Otkupne cijene nekih sorata pivarskog ječma baziraju se na cijeni pšenice, a do 25 posto su veće, kažu poljoprivrednici.

  • 778
  • 43
  • 0

Na poljima se može vidjeti sve više traktora. Nakon dugog kišnog razdoblja, vremenski uvjeti su sada zadovoljavajući. Brža naplata i veća otkupna cijena dovoljan je razlog poljoprivrednicima da se, umjesto za pšenicu, odluče za sjetvu ječma. Ječam se obično sije krajem rujna, ali ako je toplija jesen, odgovara mu i kasnija sjetva, prenosi Požeški.hr.

Da su uvjeti išli na ruku poljoprivrednicima, ječam bi već sada imao tri lista. Ako ipak ranije zahladi, kvaliteta i urod neće biti zadovoljavajući. Neki siju ječam i po prvi puta, na račun manje površine pod pšenicom. Otkupne cijene nekih sorata pivarskog ječma baziraju se na cijeni pšenice, a do 25% su veće, kažu poljoprivrednici.

Površine pod žitaricama će, prema mišljenju poljoprivrednika, biti puno manje jer na terenu vlada veliko nezadovoljstvo. Isplati li se sijati?


Povezana biljna vrsta

Pšenica

Pšenica

Sinonim: Žito | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usjev te je njome zasijana ¼ obradivih površina na svijetu. Pšenični kruh... Više [+]

Tagovi

Proizvodnja ječma Uzgoj ječma Kišno razdoblje Traktori Jesenska sjetva Pšenica Otkupna cijena Naplata


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs