• Traktor godine 2019
  • 09.11.2018. 15:00

Fendt 313 Vario najbolji univerzalni traktor 2019

Na ovogodišnjem sajmu EIMA u Italiji, Toty žiri odabrao je Traktor godine u četiri kategorije. Fendt 313 Vario proglašen je najboljim univerzalnim traktorom 2019!

Foto: tractoroftheyear.org
  • 1.235
  • 169
  • 0

Na ovogodišnjem sajmu EIMA u Bologni u Italiji održana je svečanost proglašenja Traktora godine 2019. po izboru Toty žirija. Dodijeljene su nagrade u četiri kategorije, a titulu najboljeg univerzalnog traktora odnio je Fendt 313 Vario! Traktor odlikuje motor (4,4 litre) od 97 kW i 132 KS.

Dizajniran za teške poslove

Fendt 300 serija traktora ispunjava sve zahtjeve korisnika za robusnost i fleksibilnost. Traktor pruža sigurnu vožnju, čak i uz visoku opterećenost. Ova serija temelji se na robusnom polukružnom okviru koji je dizajniran za dopuštenu ukupnu težinu od 8.500 kg i visoku nosivost od 3.500 kg. Traktor postiže maksimalnu brzinu od 40 kilometara na sat.

Fendt 313 Vario je traktor sa najboljom agilnošću i najmodernijom tehnologijom u svom segmentu na tržištu. Četiri cilindra, bezstupanjska transmisija, mala potrošnja goriva, moderna kabina sa "neprekidnim" staklom i odličnom vidljivošću, neovisno gibanje prednje osovine i mnoge elektornske opcije čine ovaj traktor pogodnim za sve radne operacije na jednom gospodarstvu.

vfv
Stražnji dio Fendt traktora serije 300 Vario (foto: fendt.com)

Hidraulika omogućava brzo podizanje i spuštanje te upravljanje teretom, čak i pri manjim brzinama motora. Upravo ova elektronska kontrola podizanja i vanjskih izvoda hidraulike, pripremljen sustav za automatsko upravljanje na uvratinama kao i ISOBUS, unaprijeđuju mogućnost korištenja i efikasnost.

fvf
Fendt 313 Vario (fendt.com)

Nova jedinica za hlađenje i zračni filter visokog kapaciteta osiguravaju visoku učinkovitost uz nisku potrošnju goriva.

Panoramsko vjetrobransko staklo omogućuje odličnu vidljivost i nesmetan pogled prema gore, čak i do potpuno podignutog prednjeg utovara. 


Tagovi

Fendt 313 Vario Toty EIMA Traktor godine Najbolji univerzalni traktor


Autorica

Karolina Tušek

Karolina Tušek

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi