Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Duhan
  • 14.03.2016. 10:30

Duhanari predlažu produžetak poticaja

Proizvođači duhana predložili su produžetak poticaja do 2020. godine zbog prilagodbe europskom tržištu.

Foto: Alena Rais
  • 989
  • 96
  • 0

Niska otkupna cijena i visoki troškovi proizvodnje glavni su uteg proizvođačima duhana. Rezultiralo je to posljednjih godina i drastičnim padom ove proizvodnje.

S tim je problemima Udruga hrvatskih proizvođača duhana Krupan list izišla na zajedničkom sastanku predstavnika Virovitičko-podravske županije, direktora Hrvatskih duhana Zlatka Pleše i predstavnicima tvrtke Agroduhan u Virovitici.

Ukidanje poticaja od 2017.

Pored niskih cijena, proizvođače tišti i objektivan problem, iznijeli su, ukidanje poticaja u EU od 2017. Na sastanku kojega su inicirali, predložili su produžetak poticaja do 2020. godine zbog prilagodbe europskom tržištu. Podržala je to lokalna i regionalna samouprava, kao i otkupljivači koji kooperante nastoje stimulirati s oko 120 milijuna kuna godišnje za modernizaciju proizvodnje radi kvalitete.

"Proizvođači bi trebali krenuti u drugom smjeru. Trebali bismo imati svoje preradbene kapacitete kako bismo mogli izići na tržište i konkurirati s cijenom kako bi duhanska industrija u konačnici opstala", rekao je Željko Aragović, predsjednik Krupnog lista.

Foto: Alena Rais


Povezana biljna vrsta

Duhan

Duhan

Sinonim: - | Engleski naziv: Tobacco | Latinski naziv: Nicotiana tabacum L.

Duhan se dobro prilagođava klimi i tlu, ali se prema uvjetima uzgoja mijenjaju njegova morfološka svojstva. Slabiji duhan sadrži manje od 1 % nikotina, srednje jak između 1 i 2 %,... Više [+]

Tagovi

Virovitica Duhan Proizvođači Sastanak Krupan list Agroduhan Niska cijena Visoki troškovi Proizvodnja Drastično Pad Problemi


Autorica

Ivana Barišić

Više [+]

Prije nego je upisala pravo, počela se baviti novinarstvom. I u njemu ostala. Pisala je za Večernji list, Poslovni dnevnik i Tportal, a televizijsko iskustvo stekla je na RTL-u. Kada ne piše, vozi bicikl, romobil ili skija :)


Partner

Virovitičko-podravska županija

Trg Ljudevita Patačića 1, 33000 Virovitica, Hrvatska
tel: +385 (0) 33 638 140, e-mail: ured.zupana@vpz.hr web: http://www.vpz.com.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]