• BASF
  • 19.04.2017. 18:00

Dugotrajna zaštita od korova čak do 45 dana

Želite najbolje rješenje za suzbijanje korova u soji, suncokretu i kukuruzu? Na tržište je izašao Wing® P - najdugotrajniji herbicid koji drži čak do 45 dana korove pod kontrolom!

  • 6.889
  • 352
  • 0

Želite najbolje rješenje za suzbijanje korova u soji, suncokretu i kukuruzu? Na tržište je izašao Wing® P - najdugotrajniji herbicid koji drži čak do 45 dana korove pod kontrolom u soji, sunockretu i kukuruzu.

Sastoji se od dviju aktivnih tvari koje su i prije bile u BASF-ovom proizvodnom programu. Jedna aktivna tvar poznata je kao Stomp® 330E, a druga kao Frontier® X2.

Ovako spojen, vrlo učinkovito, uspio je i u najfinijim svojstvima upotpuniti, usavršiti i idealizirati njihova pojedinačna djelovanja. Zadržala se dugotrajnost u djelovanju Stomp®-a 330E, uz istodobnu odličnu učinkovitost i selektivnost koju ima Frontier® X2. Ta su svojstva dokazana i u testiranjima koja su izvođena zbog registracije u Hrvatskoj. Njegova dugotrajnost u djelovanju svojstvo je koje predstavlja veliku prednost preparata u odnosu prema drugima. Bitan je podatak iz testiranja da i nakon 45 dana od primjene djeluje na većini najopasnijih korova u soji, suncokretu i kukuruzu.

Prednosti primjene u suncokretu

Kod suncokreta će, kod onih standardnih hibrida koji nisu iz Clearfield® tehnologije, odlično djelovati na korove i omogućiti zdrav start, zapravo će osigurati da od samog nicanja ne bude prisutan korov.

Prednosti primjene u soji

Kod soje je njegova primjena i najpotrebnija. Već godinama se događa da pojedini korovi u toku ljeta i jeseni stvaraju probleme na našim poljima pod sojom:

  • svi folijarni herbicidi, koji suzbijaju širokolisne korove u soji koriste se između prve i treće troliske. U trećoj trolisci soja još nije zatvorila redove i korov lako "prolazi" pokraj nje.
  • drugi dio problema su ljetni korovi koji niču nakon primjene herbicida, u ljeto, i ta pojava do kraja vegetacije stvara velike poteškoće, tu se prije svega misli na ambroziju.
  • treći se dio odnosi na pojavu da herbicidi koji se najviše koriste u soji imaju svojstvo da propuste pojedine korove jer slabije djeluju na njih. To je slučaj s pepeljugom. Pulsar® 40 i Basagran®, herbicidi koji se najviše upotrebljavaju u soji, djeluju na taj korov, ali samo dok je mali. U praksi se često događa kašnjenje s tertmanom, pa tako već u lipnju imamo sliku da je sav korov suzbijen, osim pepeljuge. Upravo je tu nezamjenjiva uloga novog herbicida Wing® P koji i tijekom ljeta odlično djeluje na taj korov. Odlično djeluje i na ambroziju koja također ljeti predstavlja velik problem.
Riješite se korova u kukuruzu

Prednosti primjene u kukuruzu

Kod kukuruza odstranit će svako naknadno nicanje ljetnih korova, prije svega onih koji ostaju nakon folijarnih tretmana.

Gotovo svake godine događa se da dio populacije korova nikne neposredno nakon tretmana s folijarnim herbicidima jer oni ne djeluju produženo preko zemljišta. Taj dio korovske populacije kasnije proizvodi sjeme i ostaje kao potencijal korova za to polje u budućnosti.

Za dozu primjene i više informacija o novom proizvodu posjetite web stranicu, na vašem smart telefonu m.agro.basf.hr ili se obratite tvrtki BASF na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

BASF Kukuruz Soja Suncokret Herbicid Korovi Suzbijanje Wing P Primjena


Partner

BASF Croatia d.o.o.

Ivana Lučića 2/a, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: + 385 (0)1 60 00 027, e-mail: matea.basic@basf.com web: http://www.agro.basf.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi