Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

 • Jerković
 • 23.09.2016. 19:30

Claas i Horsch snaga na baranjskim poljima!

Pored baranjskog Etno sela Karanac održana je prezentacija u radu svjetski poznate mehanizacije tvrtke Claas i Horsch za reduciranu obradu tla i sjetvu te obradu strništa.

 • 2.906
 • 143
 • 0

Pored baranjskog Etno sela Karanac na imanju i proizvodnim površinama obitelji Sabo za veći broj poljoprivrednih proizvođača i tvrtki održana je prezentacija u radu svjetski poznate mehanizacije tvrtke Claas i Horsch za reduciranu obradu tla i sjetvu, te obradu strništa.

Za svaki upit osobno su odgovarali i strojeve prezentirali direktor tvrtke Jerković Alojz Jerković koji u svom prodajnom programu zastupaju strojeve (Claas, Horsch, Strautmann, Guttler te navigaciju Trimble) te gospodin Zoltan Kurunci, regionalni manager prodaje za strojeve Horsch. Odlična organizacija u suradnji s domaćinom još je jedan pokazatelj vodeće uloge tvrtke Jerković d.o.o. iz Koške generalnog zastupnika za istočnu Hrvatsku strojeva Claas, Horsch, Strautmann te navigacije Trimble za prodaju i servis nove i rabljene mehanizacije.

Četiri modela Claas AXION 800 traktora

Na prezentaciji su prikazani traktori Claas AXION serije 830 i Claas AXION 850. Claas AXION serije 800 dolaze u četiri modela sa snagom od 195 do 264 KS i okretnim momentom do 1.132 Nm, Elektronsko upravljivim ventilima Visctronic, standard emisije ispušnih plinova Stage IV (Tier 4) motor FPT s tehnikom četiri ventila, visokotlačnim ubrizgavanjem CommonRail, zračni hladnjak punjenja i turbopunjačem s varijabilnom geometrijom premještanja (VGT), potpuno integrirani sustav SCR i DOC (dizelski oksidaciski katalizator) od strane tvrtke Claas specifično razvijeni strukturni elementi motora i integriranim koritom za motorno ulje, prijenos cijepanja brzina XEXASHIFT ili prijenos CMATIC, kardansko vratili 1000 ECO, integrirana prednja podizna hidraulika s regulacijom položaja, prednjim kardanskim vratilom, hidrauličkim priključkom i rukovanjem izvana, aktivno ovješena i ventilirana sjedala vozača, automatski sustav navođenja GPS pilot.

Prezentacija mehanizacije marke Claas i Horsch

Najbolja kvaliteta rada grubera HorschTerano FX 3

HorschTerrano FX je kompaktan gruber s tri reda radnih organa, širokim spektrom korištenja, bez obzira da li se radi o plitkoj obradi strnjaka ili o intenzivnom miješanju tla. Univerzalac Terrano TX postiže svršeno miješanje na svim dubinama između 5-30 cm. Zahvaljujući visini rama od 85 cm i rastojanju između linija od 30 cm Terano vrši homogeno miješanje svih ostataka i kada vladaju najteži uvjeti. Test koji je urađen od strane odsjeka njemačkog poljoprivrednog društva "DLG Fokus Test" atestirao je stroj TerranoFx već 2003. godine apsolutno nisku potrebu za vučnom snagom. Uz najbolju kvalitetu rada, stroj Terrano FX troši 20% manje disela u usporedbi s prosječnom potrošnjom svih kandidata na testu. Dolazi u radnim širinama od 3 pa do 5.80 m.

Prednosti grubera HorschTerano FX:

 • univerzalna mogućnost korištenja
 • izvrstan rezultat miješanja bez obzira na uvjete
 • apsolutna niska potreba za vučnom snagom potreba za vučnom silom od 120 PS naviše
 • skoro pa nepotrebno servisiranje samo dvije mazalice na Teranu od 3 metra
 • robusno i za najteže uvjete rada
 • radne dubine između 5-35 cm
 • kratka i kompaktna izvedba
 • izvedbe opremljenosti za sve uvjete

Tanjurača Horsch Joker RT za plitko pripremanje tla

Horsch Joker RT stroj je optimalno podesiv za plitku obradu strništa radi stimulacije klijanja samonikle vegetacije, prekida kapilarnost, miješanje ostataka od žetve i za plitko pripremanje tla za sjetvu. Proizvodi visok udio fine zemlje u području klijanja i isto tako nije podložna kvaranje ni kada obrađuje velike količine slame, stajnjaka ili ostalih vrsta biljnih ostataka.

Claas Axion 850

Prednosti kratke tanjurače Horsch Joker RT: proizvodi velike količine fine zemlje, efikasno konsolidacija u sjetvenom sloju, bez problema pri dugačkim žetvenim ostatcima i plitkoj obradi, velika prohodnost mase zbog diskova u paru postavljenih na jedan nosač, izuzetni rezultati obrade, dobro prodiranje zbog agresivno postavljenih diskova, konusni diskovi sa stalnim kutom sječenja od 17 stupnjeva, kompaktan stroj sa velikom moći poravnavanja zemljišta, diskovi sa gumenim elementima povećavaju vijek trajanja i podešavaju kopiranje terena, dupli RollPackpaker valjak sa prstenovima "U" profila promjera 55 cm, jako je stabilan i namjenjen je za sve tipove zemlje, otporan je na kamenje i pri velikim brzinama, konstrukcija se jako dobro pokazala kako u radu tako i u transportu, velika pouzdanost u radu zbog velikog prostora između diskova i paker valjka, kotači za održavanje stalne radne dubine i za dobro prilagođavanje tlu, nove opcije kao i hidraulično održavanje dubine ili Cross Bar s prednje strane.

Precizno polaganje sjemena u svim uvjetima

Prezentiran je i traktor ClaasAres 836 RZ i sijačica Horsch Pronto 6 DC. Horsch Pronto 6 DC je univerzalan stroj za sijanje u svim uvjetima nakon pluga, grubera ili direktno na strnjak. Princip Pronto (niveliranje, konsolidacija, sijanje, pritisak) omogućava precizno polaganje sjemena pod svim uvjetima i kod većih brzina.

Prednosti Horsch Pronto 6 DC: sustav diskova vrši rahljenje, niveliranje i proizvodi finu zemlju, paker valjak sa pneumaticima osigurava duboku konsolidaciju zemljišta i jedinstvene sjetvene uvjete pred svakim ulagačem, ulagači "Turbo Disc" mogu zahvaljujući visokoj sposobnosti prilagođavanja (do 15 cm) precizno pratiti površinu tla i precizno polagati sve vrste sjemena točno na podešenu brzinu, četiri gumena amortizera/Turbo Diska prenose pritisak Diska do maksimalno 120 kg i osiguravaju mirno vođenje istog pri velikim brzinama, pritisak valjka na kraju radnih organa Turbo Diska vodi Disk izuzetno precizno po dubini i osigurava optimalni kontakt zrna sjemena s podlogom.

U nastavku pogledajte video sa Claas prezentacije u radu na baranjskim poljima.

Za više informacija o mehanizaciji marke Claas i Horsch obratite se tvrtki Jerković na jedan od niže navedenih kontakata.


Fotoprilog


Tagovi

Jerković Traktor Gruber Claas Horsch Stroj za sijanje Tanjurača


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]