Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 25.10.2008.

Case Magnum i cvx

TVRTKA STEPCO IZ VELIKE GORICE GENERALNI JE ZASTUPNIK TRAKTORA MARKE CASE

  • 2.833
  • 140
  • 0

Traktori Case i njihova serija cvx prilično je zanimljiva ratarima. Amerikanci dugo proizvode ove traktore i doista sve što učine bude prilično dobro. Na pokusnim poljima u Njemačkoj na poljima u blizini Magdeburga bolje smo se upoznali s ovim strojevima.

Obzirom da smo u prvom kontaktu sjeli u kabini odmah smo vidjeli da je ona tipično američka. Komforna i prostrana kabina, a ima velika vidljivost ,a ergonomski postavljeni radni elementi olakšavaju rad, a iako još nismo sjedili u lošem sjedulu u traktorima koji dolaze s tzv.zapada, i tu možemo reći da je de lux sjedalo u potpunosti na razini imena i marke. Ističu da je buka u kabini ispod 72 db.

Motor je druga priča. Koriste tip Tier II, Usis turbo, ili pak intercooled turbo. Ova serija ide u konjskim snagama od 137, 147, 156, 171 i 192 konjske snage. Zapremina je kod svih 6600 kubika. Svi tipovi prema katalogu imaju kapacitet spremina od 310 litara i mjenjački mehanizam tipa automatsko-kontinuirano varijabilan s elektronskom kontrolom. Maksimalna podizna sila je 9900 kg. No, Case traktori imaju još jednu zanimljivu karakteristiku.

Često se kupuju polovni, odnosno stari nekih pet godina i kako kažu vole ih i više nego nove. Primjerice na jednoj njemačkoj stranici reklamiraju prodaju Case IH CVX 170 proizveden 2001.godine, s odrađenih 6200 sati rada, po bruto cijeni od 39.900 eura. Ako se računa na njemačkih 19 posto PDV onda je neto cijena 33.529 eura. Maksimalna brzina je 50 km/h. U tom traktoru koji je ima se pneumatski sustav, ELC, hidraulički servo upravljač i klima uređaj u kabini. Ne treba napominjati da je traktor skroz repariran i sređen.

Godinu dana mlađi košta u bruto 41.055 eura, ali je i nešto manje sati odradio. 5430 radnih sati i gume su znatno očuvanije.

Case Magnum ima tri tipa. MX 230, 255 i 285. Također nam se sviđa izuzetno komforna kabina, a svi modeli se danas nude s klimom, zračnom suspenzijom sjedala s grijanjem, imaju električno podešavanje retrovizora, automatsko pranje stakala. Imaju šest snažnih reflektora, rotirajuća svijetla, radarske senzore i slično. Sva tri tipa također kao i CVX imaju tip Tier II s turbopunjačem. Snaga je 234, 262 i 287 konjskih snaga, šest cilindara. A rezervoar trpi 605 litara. Mijenjač, potpuni Powershift s elektroničkim mjenjačem.

M.FERIN
SLIKE: Ivan PRAŠNJAK

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

SINJSKA ALKA: Zavirili smo u sobu u kojoj majka brižno oblači sina alkara u vitešku odoru.