Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PMT
  • 24.10.2015. 11:00

Brojne medalje za Fendt inovacije!

Fendt na Agritechnici predstavlja brojne inovacije, a VarioGrip Pro sustav za kontrolu tlaka gume odnio je zlatnu medalju!

  • 495
  • 23
  • 0

Vodeći svjetski sajam poljoprivredne mehanizacije i opreme, Agritechnica, održati će se od 8. do 14. studenog 2015. godine u Hannoveru, Njemačka. Sajam se održava svake dvije godine, a na njemu se predstavljaju inovacije iz svijeta mehanizacije, kao i najnovije ideje i rješenja za budućnost biljne proizvodnje.

Agritechnica se smatra inovacijskom platformom cijelog poljoprivrednog sektora, koja pomaže u rješavanju problema poljoprivrednika i odgovara na pitanja vezanim za tehnologiju mehanizacije i opreme. Osim izložbene funkcije, Agritechica donosi i nagrade za izlagače, odnosno njihove inovacije, a sustav nagrađivanja organiziran je od strane DLG organizacije koja sastavlja odbor nepristranih profesionalaca, priznatih iz područja znanosti i razvoja, a koji će odlučiti o nagrađenim inovacijama na temelju striktnih kriterija. Dodjeljuju se zlatne i srebrne medalje.

Zlatne medalje dodjeljuju se inovacijama koje imaju koncept potpuno nove funkcije ili koji su značajno pridonijeli poboljšanju već postojećeg procesa. Odlučujuća je važnost praktične primjene, prednosti za poljoprivrednika, poboljšanja energetske učinkovitosti, kao i pojednostavljenje kontrole posla i poboljšanja sigurnost operacije. Svi ovi kriteriji se odnose na Fendt VarioGrip Pro, stoga je upravo on ponio zlatnu medalju.

Prilagodba tlaka gume u samo 30 sekundi!

Fendt VarioGrip Pro

U suradnji sa jednim od najvećih proizvođača guma, tvrtkom Mitas, razvijen je potpuno integrirani sustav za kontrolu tlaka gume koji omogućava izmjenu od 0.8 bara (pri radu na njivi) do 1.8 bara (pri vožnji na prometnicama) u samo 30 sekundi. Ovime Fendt ispunjava zahtjeve korisnika za uštedom vremena i novca, dok se operacije brzo i fleksibilno izmjenjuju.

Ovaj novi sustav je moguć kao opcija na Fendt 900 Vario sa veličinom gume 710/75R42, stoga je idealan za velike poljoprivredne pothvate. Posebno je koristan za poslove poput aplikacije gnojnice ili transport kukuruza sa polja, što potražuje brzu i čestu izmjenu rada na polju i vožnji na prometnici.

Unutarnja guma kao rezerva tlaka

VarioGrip Pro koncept je napravljen tako da je unutarnja guma ugrađena u vanjsku gumu zadnjeg kotača, čime se postižu dva efekta:

  • smanjuje se obujam vanjske gume koja mora biti ispunjena za otprilike 30%
  • unutarnja guma je prije napunjena visokim tlakom te služi kao efektivna rezerva tlaka za direktno punjenje vanjske gume

Inteligentni kotač

Fendt pridaje veliku važnost preciznosti, prilagodbi korisniku i isplativosti. Optimalni tlak gume lako može biti podešen korištenjem Varioterminala, koji značajno smanjuje stres operatora. Senzor sistema i sklop ventila VarioGrip Pro regulacijskog sustava su zakačeni direktno na kotač. Kontrolne komande, podaci senzora i električna energija prenešeni su između kotača i tijela traktora bez kontakta, dakle bez habanja. Razvoj pneumatske rotacijske veze dopušta još više opskrbe kompresiranog zraka. Ekstremno brza prilagodba tlaka sustava, smanjuje traženo vrijeme za više od 80%.

Veća radna sigurnost kroz kontrolu tlaka

Brzina motora ne mora biti povećana kako bi se postiglok kraće punjenje gume, što štedi gorivo i reducira buku emisije. Dodatna sigurnost osigurana je kroz kontinuirano praćenje tlaka gume. Na primjer, oštećenje gume je vrlo brzo detektirano. Ako je vanjska guma oštećena, traktor može odvesti sa njive, sve do prometnice, vlastitom snagom, što spriječava dosadnu promjenu gume na njivi te uporabu teške opreme.

Fendt odnosi čak 4 srebrne medalje!

Srebrne medalje dodijeljene su za proizvode koji su daljnje razvijani u smjeru u kojem može biti očekivan bitan napredak funkcije. Fendt je u ovome uspio čak 4 puta:

  1. Fendt VarioDrive - prednja osovina pogonjena je neovisno o zadnjoj osobini, što rezultira u povećanju efikasnosti, trakcije i upravljivosti
  2. Fendt Grip Assistant (FGA) - novi pomoćni sustav koji korisniku preporuča pravu težinu tereta i optimalni tlak zraka direktno na terminalu
  3. Fendt 360o kamera kombajna za bolji pregled i sigurnost - četiri ultra široke kamere kombiniraju digitalne slike u jednu na Varioterminalu. Pomoću njih korisnik vidi teško dostupna mjesta vozila, a sve iz ptičje perspektive.
  4. Fendt rotacijski sakupljač sijena s inovativnim električnim pogonom

Za više informacija o Fendt inovacijama kontaktirajte Fendt zastupnika za Hrvatsku, tvrtku Poljoopskrba Međunarodna trgovina, na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

PMT Fendt Agritechnica Zlatna medalja Poljoprivredni sajam DLG VarioGrip Pro Tlak gume Visoki tlak Fendt kombajn


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]