Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mazzotti prskalica
  • 29.10.2014. 16:05

Bizovački div pronašao smještaj

Suvremena tehnologija ulazi na velika vrata. Prisustvovali smo radu, i spremanju za naše prilike čudesno velike samohodne prskalice talijanskog proizvođača Mazzotti.

  • 1.089
  • 141
  • 0

Divovski stroj koji se pet dana šepurio po bizovačkom poljoprivrednom sajmu ostao je u tom slavonskom selu. Ogromna samohodna talijanska prikolica, svojim krakovima gotovo da je obuhvatila cijeli prostor sajma. Tjerala je ta Mazzotti prskalica na pogled u nebo. Ne zato da se vidi dolaze li uobičajeni kišni oblaci, već u kabinu i krila.

Kod nas je ova tehnologija samohodnim prskalicama, još uvijek rijetkost. No, kako će prskalica biti smještena u salonu na izlazu iz Bizovca na cesti prema Osijeku, zasigurno će privlačiti pažnju brojnih prolaznika i vozača. Ali sigurno ni ljudi iz tvrtke Agro PMD nisu ni sanjali da će veliki problem biti smjestiti u nadolazećim hladnim danima prskalicu, a da i dalje bude pred očima potencijalnih kupaca.

Ovaj stroj koji stoji i više od 122 tisuće eura, jedva je ušao u salon i gotovo je tri sata trajao taj proces. Prvo su ga prali jer je Mazzotti išao doslovce u veliku sobu. No, probali su ga prvo ugurati prema naprijed pa nije išlo. Pa su ga vozači okrenuli pa u rikverc. No, da bi krila ušla u to svojevrsno bizovačko gnijezdo, morala su se tako skupiti da se nisu mogli opet koristiti retrovizori. No, uporna ekipa je na kraju uspjela svoga mezimca i maskotu sajma Agro zemlja spremiti na sigurno. A prije toga valjalo ju je i dobro napuniti sa 100-tinjak litara antifriza da ne bi slučajno u ovoj našoj Slavoniji naglo temperatura pala ispod nule.

Kontinuirani tehnološki razvoj kompanije Mazzotti S.r.l. (Ravenna, Italija), s više od 60 godina iskustva u području poljoprivrede i industrije, doveo je do savršenstva u proizvodnji samohodnih prskalica. Uložen napor na području inovacija i postizanju kvalitete te mnoštvo različitih modela dovela je Mazzotti S.r.l. na mjesto lidera u Italiji na ovom području. Ali u Hrvatskoj nema ni jedne ovakve prskalice. Ovo je prva i to u Bizovcu.

Tehnički kvalitet je osobina svih Mazzotti proizvoda. Samohodne prskalice se proizvode za korištenje u hortikulturi povrćarstvu i ratarstvu. Visina donjeg podesta kreće se od 1,3 do 2,8m sa rasponom krila od 18 do 42m.


Tagovi

Mazzotti Prskalica Samohodna Bizovac Sajam Prskanje Krila Raspon Agro PMD Inovacija


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

AgroPMD d.o.o.

Južno predgrađe 48, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 357 525, e-mail: office@agropmd.hr web: http://www.agropmd.hr