Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 23.10.2008.

Berba, vaganje i nagrade prijateljima Pioneera

U KLISI I KRIŽEVCIMA PIONEEROVI DANI POLJA

  • 2.976
  • 146
  • 0

U Klisi smo prisustvovali berbi i vaganju, te mjerenju Pioneer hibrida. Zadovoljstvo nisu krili ni Damir Jelovšek, voditelj proizvodnje na Istoku, Bruno Zucić direktor Pioneerova pogona u Osijeku, kao i Marko Jukić, prvi čovjek hrvatskog Pioneera.

Pioneer! Jasno je svima da je veliki i da ga treba respektirati. Ovaj proizvođač i distributer sjemena kukuruza, suncokreta i uljane repice u cijelom svijetu i u Hrvatskoj je snažno angažiran.

U Osijeku je proizvodnja za Hrvatsku i sve okolne zemlje, a upravo su na Danima polja održanim u Klisi kod Osijeka zračili optimizmom koji ozbiljno moraju zabrinjavati konkurenciju.

Marko Jukić, direktor Pioner Hrvatska i Bruno Zucić, direktor Pioneer sjeme d.o.o. bili su jasni. Idu naprijed, a to je sve kasnije rezultatima potkrijepio i Predrag Švarc, promotor pioneer hibrida.
U Hrvatskoj tvrtka Pioneer sjeme d.o.o. prodaje sjeme Pioneer® hibrida kukuruza, suncokreta i uljane repice te inokulante za silažu i sjenažu. Ovi proizvodi u Hrvatskoj se distribuiraju kroz mrežu distributera i kvalificiranih dilera koji čine važnu vezu između Pioneer-a te maloprodaje i seljaka.

- U prodajnoj sezoni 2008. nastavljamo s novostima koje smo uveli prošle godine. Sjeme kukuruza će se kalibrirati u 4 frakcije, ponudit ćemo Vam kupovinu sjemena tretiranog insekticidima. Uz već dobro poznati sortiment kukuruza (38A24, 37H24, 36R10, 36B08 itd.) u 2008.ponudit ćemo Vam i 8 hibrida kukuruza četvrte generacije iz godine 2007. (39F58, 38R92, 38H67, 37W05, 36P85, 36K67, 34N43, 34H31). Te novi hibrid visokog proizvodnog potencijala (PR37F73)

PR34F02 - FAO 570 CRM 107 - Zuban

Hibrid velikog klipa i visokih prinosa zrna. Rani porast i vigor klice odlični, te je pogodan za rane rokove sjetve. Stabljika je vrlo čvrsta. Najbolje rezultate daje u nešto većim gustoćama sklopa. Cvate ranije nego ostali hibridi iz ove grupe dozrijevanja. Dobre je tolerantnosti na sušu. Vrlo dobro se prilagođava na razna tla i razne uvjete proizvodnje. Otpušta vlagu iz zrna u jesen vrlo brzo. Dobar u ishrani svih vrsta stoke te odličan silažni hibrid

PR34N43 - FAO 600 CRM 110 - Zuban

Kasni hibrid visokog potencijala rodnosti koji vrlo brzo otpušta vlagu iz zrna u jesen. Karakteriziraju ga odlična agronomska svojstva. Hibrid pogodan za uzgoj u intenzivnim uvjetima proizvodnje, podnosi vrlo visoku gustoću sklopa. Dobro se prilagođava raznim uvjetima i režimima vlage. Tolerantnost na sušu vrlo dobra. Stabljika prosječne visine sa nisko nasađenim klipom. Odličan izbor za proizvodnju kvalitetne silaže, a kao zrno, samo na istoku zemlje, za ishranu preživača.

PR34H31 - FAO 600 CRM 109 - Zuban

Hibrid rekordnih prinosa zrna sa dobrom tolerantnošću na sušu. Stabljika i korijen iznad prosječne čvrstoće. Stabljika ostaje u jesen dugo zelena. Hibrid pogodan za spravljanje silaže visoke kvalitete. Hibrid koji jamči stabilnu proizvodnju u umjerenim i niskoproduktivnim okolišima i uvjetima proizvodnje. Za proizvodnju zrna preporučamo ga samo za krajnji istok Hrvatske. Pogodan za ishranu preživača


Partner