Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Novocommerce International
  • 25.03.2017. 15:00

Bednarom pripremili tlo za sjetvu soje i kukuruza

Stroj se može koristiti pri tradicionalnom sustavu pripreme ili kao u sustavu minimalne obrade. Dizajn omogućuje izmjenu unutarnjeg okvira sa standardnim radnim tijelima (lopaticama) sa okvirom sa "gamma" zupcima ili SB sekcijom!

  • 5.908
  • 343
  • 0

Bednar Swifter SO 5000F vidjeli smo u radu u Račinovcima na imanju obitelji Ostrihon gdje smo svjedočili njegovim prednostima i mogućnostima u pripremi za sjetvu u tom kraju Hrvatske.

U svakom slučaju vidljivo je da je odlična priprema tla pri jednom prolasku, a iz Novocommerce International-a, tvrtke koja ove češke strojeve i prodaje u Hrvatskoj, ističu i važnost promjene radnih tijela te "crosskill" valjak na stroju.

Intenzivno miješanje, obrada tla je kvalitetna po cijeloj dužini zbog idealno postavljene kombinacije radnih tijela. Bednar swifter SO 500 vukao je John Deere od 185 konjskih snaga. Kod istog poljoprivrednika prošle godine probali smo i jedan metar širi stroj, a kao i prošle godine obavio je pripremu tla radi sjetve soje i kukuruza, a stroj je bio podešen na pet do osam centimetara.

Novocommerce u Račinovcima prikazao u radu Swifter SO 5000F

Brzina rada iznosila je 10-11 km/h. Zemljište je crnica, osim u uvratinama gdje je bila miješana crna zemlja i žuta iz iskopa kanala, a učinak je bio isti. Bednar FMT je progresivan proizvođač poljoprivrednih strojeva sa specijalizacijom proizvodnje strojeva za obradu tla, sijanje, gnojenje i usitnjavanje.

Zbog svojeg bliskog i snažnog odnosa sa farmerima, BEDNAR FMT se svrstava među najinovativnije proizvođače razvijajući i proizvodeći strojeve sa odličnom redukcijom troškova.

Sve radne operacije u jednom prolasku

Ovaj stroj isproban kod Marka Ostrihona kombinira sve radne operacije u jednom prolasku, a koje su potrebne za odličnu pripremu tla prilikom sjetve. Stroj se može koristiti pri tradicionalnom sustavu pripreme ili u sustavu minimalne obrade. Swifter koncept omogućava izmjenu radnih sekcija - lopatica i zubaca i diskova (SwifterDisc).

Odabir radnih tijela između lopatica za jesen, zubaca za očuvanje vlage prije sjetve u proljeće i pripremu sjetve šećrene repe sa SB sekcijama, ovi strojevi će zadovoljiti svakog korisnika uz optimizaciju ulaznih troškova. Swifter SO_F je sjetvospremač koji je baziran na tradicionalnoj SO verziji. Jednostavan i lak, kombinira i do sedam radnih operacija pri jednom prolasku. Stroj se može koristiti pri tradicionalnom sustavu pripreme ili kao u sustavu minimalne obrade. Dizajn omogučava izmjenu unatarnjeg okvira sa standardnim radnim tijelima (lopaticama) sa okvirom sa "gamma" zupcima ili SB sekcijom.

Prema izjavama stručnjaka Novocommerce International tvrtke, prednosti ovoga stroja su odlična priprema tla za sjetvu u jednom prolasku, zatim kombinacija i do osam radnih operacija pri prolasku. Tu je i unikatni sustav za izmjenu radnih sekcija tzv. Swifter Concept 3 u 1 - lopatice, zupci ili diskovi. Kao što smo vidjeli na oranici kraj Račinovaca, ima odlično praćenje kontura tla jer su sekcije nezavisne. Posjeduje "crosskill" valjak za velik efekt usitnjavanja i završno zbijanje.


Fotoprilog


Tagovi

Bednar Novocommerce Račinovci Swifter SO Ostrihon


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]