Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TotY 2021
  • 15.11.2020. 07:30

ArmaTrac spreman za EU tržište: Na Toty stižu 1254 LUX CRD4 i 1004 LUX CRD4 PowerShutlle

Oba turska kandidata za 'Tractor of the Year' imaju motor koji zahvaljujući SCR tehnologiji zadovoljava EU standarde emisije štetnih plinova.

Foto: Facebook/ArmaTrac
  • 1.676
  • 323
  • 0

Najavom završnice ovogodišnjeg izbora 'Tractor of the Year' započelo je iščekivanje proglašenja pobjednika. Do tada, u narednih mjesec dana, dat ćemo pregled svih finalista u ovom 24. izdanju nagrade, i to abecednim redom.

A pod slovom A, prvi na listi finalista, ali i po prvi puta na TotY izboru uopće, je traktor ArmaTrac turskog proizvođača Erkunt Tractor koji je nominirao dva kandidata - ArmaTrac 1254 Lux CRD4 u kategoriji ratarskih traktora i ArmaTrac 1004 Lux CRD4 u kategoriji višenamjenskih traktora odnosno Best Utility.

ArmaTrac 1254 Lux CRD4 udovoljava EU standardima

ArmaTrac 1254 Lux CRD4  je opremljen 3,6-litarskim Deutz TCD Common Rail motorom s 4 cilindra. Maksimalnih 125 konjskih snaga postiže na 2200 okretaja u minuti, a najveći okretni moment od 500 Nm na 1600 okr./min motora.

"Spreman je i za europsko tržište jer udovoljava EU standardima emisije ispušnih plinova, ali i sigurnosnim", rekao je Emre Kantar, prodajni menadžer za izvoz Erkunt Tractora, u prezentaciji ovog kandidata članovima TotY žirija, pojašnjavajući kako Tier 4f stupanj standarda osigurava selektivna katalitička redukcija i katalizator dizel-oksida.

Ima potpuno sinkronizirani ZF 557LS mehanički prijenos od 16 brzina u oba smjera kretanja

Model 1254 Lux CRD4 ima dvostruku vuču i potpuno sinkronizirani ZF 557LS mehanički prijenos od 16 brzina u oba smjera kretanja, u rasponu od 1,8 do 38,2 km/h.

U opremi Lux kabine, Kantar izlistava zakrivljena stakla, teleskopska ogledala, paket LED svjetala za lakši rad kod smanjen vidljivosti ili noću. 

ArmaTrac 1004 LUX je pionir udobnosti

I drugi je turski predstavnik u ovogodišnjem izboru ArmaTrac 1004 LUX iz CRD4 serije traktora te ima, kao i svi modeli iz ove serije ugrađen Deutz TCD 3,6 litarski motor. Dakako, sa SCR tehnologijom, kao i prvi finalist. Motor na 1600 okretaja u minuti razvija 520 Nm okretni moment, a maksimalnu snagu od 106 KS na 2200 okr/min.

TotY 2021: Proglašenje najboljeg europskog traktora 18. prosinca

Oba finalista imaju kapacitet AdBlue spremnika 10, a diesel goriva 110  litara, što praktično znači da spremnik 'plavog dodatka' treba dopuniti na svaka tri spremnika. Servisni interval motora je 200 radnih sati. Priključno vratilo na oba traktora ima četiri brzine 430/540/750 i 1000 okretaja u minuti. Na stražnjem su blatobranu oba modela prekidači za podizanje i spuštanje poluga, odnosno zaustavljanje priključnog vratila.

Što se hidraulike tiče, oba finalista imaju glavnu pumpu kapaciteta protoka od 60 l/min, a pomoćnu 45. Na raspolaganju im je četiri para hidrauličnih vanjskih ventila. Kontrole su elektrohidrauličke. Stražnja hidraulika ima podiznu moć 5.000, a prednja 3.500 kilograma.

ArmaTrac 1004 CRD4 Powershutlle kandidat je u kategorriji 'Best Utility' 

I model 1004 Lux CRD4 je kompatibilan sa ZF prijenosom, ističe Kantar, dodajući kako je hidraulička promjena smjera vožnje s Powershutlle-om bez uporabe kvačila. Mehanički sinkronizirani prijenos ima 16 x 8 brzina do 32,2 km/h. Powershift omogućava međubrzine, što će, kaže Kantar svakako povećati njegovu svestranost u različitim radovima na ratarskim i stočarskim gospodarstvima. Praktična je i na vrhu kabine sa stražnje strane postavljena mala kamera za lakše manevriranje u vožnji unatrag, s prijenosom slike na monitoru u kabini.

Pojašnjavajući zašto je 1004 LUX CRD4 pogodan za mješovite farme, Kantar ističe kako je po prvi puta na ArmaTrac traktorima dostupno prednje kardansko vratilo, potpuno integrirano u šasiju, s brzinom 1000 okretaja u minuti. Ima i mogućnost postavljanja 4,5 tone prednjeg balasta.

"Ovaj je traktor za nas pionir u razvoju i uvođenju viših standarda, jer je sada ergonomija i udobnost farmera stavljena na prvo mjesto. To je razlog zašto smo po prvi puta u ArmaTrac obitelji ugradili hidraulički Powershutlle koji će farmeru osigurati dobar osjećaj u radu", zaključio je Kantar.


Tagovi

Tractor of the Year TotY Motor Prijenos Hidraulika Arma Trac Traktor godine


Autorica

Renata Prusina

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije s dugogodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom. Članica nekoliko novinarskih asocijacija među kojima je i TotY. Osim svojim perom, voli bilježiti i objektivom.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]