Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tvrtka Amazone
  • 08.09.2017. 18:00

Amazone opravdao titulu najinovativnije tvrtke u branši

Punih 100 godina bavi se njemačka tvrtka Amazone proizvodnjom raspodjelivača gnojiva. Visoka tehnologija i stalne inovacije u svijetu priključnih strojeva, ono su što ih i stoljeće kasnije čini konkurentnima na itekako bogatom i pulsirajućem tržištu poljoprivredne mehanizacije.

Foto: Željka Rački-Kristić
  • 860
  • 88
  • 0

Punih 100 godina bavi se njemačka tvrtka Amazone proizvodnjom raspodjelivača gnojiva. Visoka tehnologija i stalne inovacije, ono su što ih i stoljeće kasnije čini konkurentnima na itekako bogatom i pulsirajućem tržištu poljoprivredne mehanizacije. Da je tome tako, dokazali su i na konferenciji održanoj u njemačkom Cappelnu gdje su, na farmi još jedne obiteljske tvrtke, tvrtke Grimme, prezenirali najnoviju tehologiju u svijetu priključnih strojeva.

Pred 120 novinara iz cijeloga svijeta predstavili su raspodjelivače gnojiva, tanjurače, prskalice, sijaćice, plugove odnosno strojeve ZA-TS 4200, ZG-TS O1, UF 2002, UX O1, UX AmasPOT, Catros XL, Ceus, Hektor, Centaya koje će prezentirati na Međunarodnom sajmu poljoprivredne mehanizacije Agritechnica koja će se održati 12. studenog u Hannoveru.

Na listi inovacija drže 14. mjesto u svijetu

"Prije 60 godina bavili smo se i tehnologijom strojeva za vađenje krumpira, no njih smo prepustili tvrtki Grimme, a mi se koncentrirali na strojeve za ratarske kulture", rekli su tijekom prezentacije.

Tanjurača Catros xl

Zanimljivo, u svijetu dizajna strojeva, Amazone putem SmartService 4.0 koristi tehnologiju koja je omogućena digitalnim VR i AR tehnologijama kako bi dodatno unaprijedila svoje postupke edukacje, osposobljavanja i popravljanja u sektoru tehničke službe za korisnike, kao i pomaganju svojim klijentima u obavljanju redovitih radova održavanja. Ova realizacija provodi se putem treninga pomoću virtualne stvarnosti (VR) i putem mogućnosti komunikacije u stvarnom vremenu s AMAZONE servisnim stručnjacima (AR).

Tvrtka Amazone, kada su u pitanju inovacije, na svjetskoj listi drži 14. mjesto. Cilj im je, kažu, održiv rast i razvoj. Ne čudi stoga da su novi raspodjelivači gnojiva, prskalice, plugovi i sijaćice opremljeni GPS opremom koja primjerice javlja koliko je hektara ostalo te ima li se dovoljno sjemena za završetak sjetve. Tu je i FlowCheck sustav koji upozorava ako se gnojivo ne raspolaže dobro, a svi strojevi su lako operativni, udobni, spremni i za teža, ljepljiva tla.

"Nadamo se i višem mjestu, no na putu uspjeha nastavljamo biti stabilni", kažu iz tvrtke na čijem se čelu nalaze bratići dr. Justus Dreyer i Christian Dreyer.

Pogon za bojanje strojeva - najveća investicija

Tvrtka Amazone, čije strojeve u Hrvatskoj eksluzivno uvozi i distribuira požeška tvrtka Agronom, a na čiji poziv smo i mi boravili na konferenciji u Njemačkoj, posebno se ponosi svojom dosad najvećom investicijom - otvaranjem pogona za bojanje strojeva u Altmoorhausenu. Pogon je vrijedan 20 milijuna eura i otvoren je 2008. godine, a ove su nam pružili mogućnost obilaska.

"Isključivo radimo prema narudžbi. Znači, nema stvaranja zaliha", objasnili su nam dodajući da iz tog razloga, pred sezonske radove, kada je potražnja najveća, angažiraju dodatnu radnu snagu. Uz tvornicu koja se prostire na 29 hektara, nalazi se i poligon za testiranje svakoga priključka jer im je kvaliteta i garancija te kvalitete na prvom mjestu. Inače, sama prozvodnja strojeva obavlja se u nedalekom mjestu Hude.

Složena, obojana i spremna za isporuku Cirrus 3003 Compact sijaćica

Tvrtka Amazone zasad ima 18 medalja osvojenih na posljednjih šest najvećih sajmova poljoprivredne mehanizacije Agrictechnica u Hannoveru te je prema tome najinovativnije poduzeće u branši. Sudeći po onome što smo vidjeli, nove medalje neće izostati.

Foto: Željka Rački-Kristić


Fotoprilog


Tagovi

Amazone Justus Dreyer Christian Dreyer Priključni strojevi Prskalice Sijaćice Plugovi Catros Ceus Centaya


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).