Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Širenje proizvodnje
  • 21.12.2015. 10:55

Županija sufinancira širenje pogona Hedone!

Radni prostori jedine hrvatske tvrtke koja zapošljava invalidne osobe postali su premali za sve veće zahtjeve tržišta pa počinju pripreme za proširenje pogona.

Foto: Hedona/Facebook
  • 163
  • 11
  • 0

Koprivničko-križevački župan Darko Koren i Gorana Katalenić direktorica križevačke tvrtke Hedona d.o.o., potpisali su ugovor temeljem kojega će županija sa 15 tisuća kuna sufinancirati elaborat o tehničko-tehnološkom rješenju ove tvrtke.

Hedona d.o.o. je socijalna tvrtka koju je 2013. godine osnovala Udruga osoba s invaliditetom Križevci, predvođena predsjednikom Petrom Gatarićem. Još uvijek je jedina u Hrvatskoj, koja zapošljava osobe s invaliditetom.

Početak jedne sretne i slatke priče

U križevačkoj čokolateriji, kako je mnogi nazivaju, trenutno je zaposleno devet radnika, no, prema riječima direktorice Katalenić, nakon selidbe u nove i veće prostore, trebat će ih još. A sve je, kao i u većini pozitivnih priča, počelo sasvim slučajno. U udruzi invalida zaključili su kako određeni broj članova ima završenu srednju školu za slastičare i pomoćne kuhare, pa je zaključeno kako bi bilo dobro otvoriti neku radnju u kojoj bi se barem dio njih zaposlio. Od otvaranja pekare se odustalo, budući da ih u Križevcima i okolici ima dovoljno, pa je odluka pala na čokolateriju. I pokazala se kao pun pogodak.

Mogu i žele još više

Mala, ali vrijedna ekipa, sve čokoladne proizvode radi ručno. Posebno su, kako doznajemo, postali poznati po pralinama koje se danas mogu, između ostaloga, kupiti i u najpoznatijim zagrebačkim hotelima. A znamo da oni gostima ne nude bilo što. Sve su poznatiji i sve više ljudi traži njihove slatke proizvode. Ponosni su i na svoj rekordni tjedan u kojem su napravili čak 2 tisuće čokolada i 600 bombonjera.

Foto: Hedona/Facebook


Tagovi

Darko Koren Koprivničko-križevačka županija Gorana Katalenić Hedona d.o.o. Križevci Petar Gatarić Osobe s invaliditetom Čokolada Praline


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.