Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 21.06.2017. 10:30

Županija potiče plasman autohtonih čokoladica

Osječko-baranjska županija pomogla u plasmanu čokoladica s autohtonim okusima, od sira do rakije

Foto: Čokoladirnica Chade Facebook
  • 997
  • 77
  • 0

Osječko-baranjska županija unatoč najbržem rastu kontinentalnog turizma, teži daljnjem društveno, prostorno i gospodarski održivom razvoju, a da je tome tako, svjedoči i pozornost usmjerena Javnim pozivima za sudjelovanje na manifestacijama te ulaganja u razvoj i unapređenje ruralnog turizma.

Sonja Bošnjak, kreativna slavonska čokolatijerka

Upravo o tome, govori i Sonja Bošnjak, kreativna slavonska čokolatijerka čije ručno rađene čokoladice bez dodataka (poput poboljšavača okusa ili konzervansa) ne mogu trajati duže od tri mjeseca, ali zato okusima mogu ostati dugogodišnje zapamćenim.

Čokoladice s autohtonim okusima od paškog sira do slavonske rakije

Govoreći o okusima, ova nam je čokoladna ručna majstorica objansila načine dobivanja malenih privlačnih blaga, pa smo tako doznali da uvozi čokoladu u pločicama iz Belgije, potom je topi i kombinira sa svim okusima Hrvatske. Diči se tako čokoladicama s paškim sirom, francuskim konjakom, konopljom, cimetom i višnjom, chilijem, lješnjakom, malinama, običnim i mliječnim chrispy-jem, žitaricama, maslinovim uljem, slavonskom rakijom, ružmarinom i drugim, a što joj vješto polazi za rukom zahvaljujući obuci u belgijskoj čokoladnoj akademiji Berry Callebaut.

Osječko-baranjska županija pomogla u plasmanu čokoladica

"Sretna sam što postoje Javni pozivi Osječko-baranjske županije na koje se javljam svake godine, a koji mi dosta pomognu. Zahvalna sam Županiji na 5.000,00 kn koje sam dobila prošle godine za sudjelovanje na sajmovima i manifestacijama gdje prezentiram svoje ručno rađene čokoladice. Kada govorimo o sredstvima, svaka financijska injekcija dobro dođe, a istu sam iskoristila za djelomično pokrivanje smještaja i sajamskog prostora.

Zahvaljujući ljubavi, radu i trudu, kupci će me ove godine naći na Špancirfestu u Varaždinu u nešto bogatijem izdanju, a zahvaljujući tome, moći će uživati u ručno rađenim čokoladicama bez glutena koje se sve više i više traže zbog stresnog načina življenja čija su posljedica mnogobrojna oboljenja", objašnjava Sonja Bošnjak.

Foto: Čokoladirnica Chade Facebook


Tagovi

Osječko baranjska županija Manifestacije Razvoj kontinentalnog turizma Sonja Bošnjak Chade


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]