Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonska kobasica
  • 02.01.2015. 07:15

Zaštita zemljopisnog podrijetla za kobasicu?

Bolje tržište i veći dohodak za proizvođače slavonske kobasice?

  • 356
  • 21
  • 0

Zašto je važno zaštititi slavonsku kobasicu? Ulaskom Hrvatske u EU, još se intenzivnije počelo govoriti o zaštiti pojedinih autohtonih proizvoda, a za što bolje rezultate u tom procesu potrebno je povezati struku i znanost.

Zaštita je potrebna i proizvođaču jer tako proizvod postiže veću cijenu i automatski ulazi u veću cjenovnu kategoriju, dok će tako regija, a time i država dobiti na prepoznatljivosti, dok će potrošač znati da ga taj proizvod neće razočarati kvalitetom.

Još se uvijek na području Slavonije i Baranje ne može osigurati sirovina za koju možemo reći da je autohtona, pa su se stoga proizvođači u suradnji s vlastima općine Magadenovac odlučili na oznaku zaštite zemljopisnog podrijetla.

Svi proizvođači koji prihvate specifikaciju i pravila proizvodnje, moći će koristiti tu oznaku zaštite, a pod nadzorom Udruge proizvođača.


Tagovi

Kobasica Kvaliteta Zaštita Specifikacija Pravilo proizvodnje Sirovina Slavonija Baranja Cjenovna kategorija


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]