Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Alkoholna pića
  • 31.12.2020. 18:00

Viski najtraženije alkoholno piće u 2020. Od vina prednjači rosé

Kada je riječ o globalnom pretraživanju vina, ono je poraslo za 14% u odnosu na isto razdoblje u 2019. godini, a najveći porast imao je rosé čak 16%.

Foto: Depositphotos/ViktoriaSapataBO
  • 184
  • 8
  • 0

Podaci o pretraživanju na web stranicama i prodaji pokazali su da, iako je vino uspjelo povećati svoj udio potrošačkog interesa od siječnja do studenog 2020. godine, jaka alkoholna pića ipak su zasjela na tron, a najbolji rezultat postigao je viski, navodi wine-searcher.

Vino rosé najtraženije

Što se tiče globalnog pretraživanja vina, ono je poraslo za 14% u odnosu na isto razdoblje u 2019., a najveći porast imao je rosé čak 16%. Potraga za pjenušcima veća je za 15%, bijelim i crnim za oko 14%, dok su desertna vina imala porast od samo 9%.

Kada je riječ o potencijalnim kupcima - gdje onaj koji pretražuje, klikne od stranice rezultata pretraživanja do web-a trgovca, što ukazuje na namjeru kupnje - vino bilježi rast za 4 posto, rose 14%, bijelo 7, pjenušuci 10, crno 2 posto dok su desertna imala jednaku prodaju kao prošle godine.

Francuski grad Bordeaux prema podacima, bio je najpopularnija zona crnog vina čineći 24,3% svih pretraživanja što je za 12% više u odnosu na prošlu godinu. Sljedeća je bila Kalifornija s 15,7%, a na trećem mjestu francuska pokrajina Burgundija 12,2%.

Kada govorimo o bijelom, Burgundija ovdje prednjači s 28,6% od ukupnog pretraživanja. Na drugom mjestu je Kalifornija (11,6%), a iza nje je francuska regija Loire (4,9%).

Viski - pobjednik u 2020.

Ipak, najveći postotak pretraživanja imao je viski s čak 30%. Također, rasla mu je i prodaja za 11% u odnosu na 2019. godinu.

Škoti su narod koji prednjači s 49,3% svih pretraživanja. Također, savezna država Kentucky zabilježila je veliki skok od 48%.

Američki viski općenito je dobro poslovao tijekom 2020. godine. Onaj iz Tennesseeja povećao je broj pretraživanja za 26%, dok je generički naziv "USA viski" porastao za 28%. Veliku pozornost privukla je država Utah gdje je pretraživanje poraslo za nevjerojatnih 76%.

Što se tiče ostalih alkoholnih pića, pretraživanje gina je porastao za 13%, tequile 29%, votke 14%, a ruma 27%.

Potrošače najmanje zanimalo pivo

Najmanju zainteresiranost potrošači su pokazali za pivom, čije je pretraživanje bilo veće za samo 7%, a prodaja za 14%.

Globalna proizvodnja vina i dalje u padu - kakve su prognoze za 2020?

Ako promatramo ukupno sva alkoholna pića, Indija je i dalje glavna točka rasta kako za promet pretraživanja tako i za potencijalne kupce. Pretraga je tako ove godine porasla za 65%, a prodaja 55% u odnosu na 2019. godinu.


Tagovi

Alkoholna pića Vino Viski Pivo Pretraživanje Prodaja


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.