Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatska industrija šećera
  • 05.05.2020. 09:50
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Viro: Racionalizacija poslovanja na razini Hrvatske industrije šećera

Racionalizacija poslovanja kroz, među ostalim, i smanjenje broja radnika udruženih proizvođača, obavlja se na razini društva Hrvatska industrija šećera, a ne na razini Viro tvornice šećera, ističu iz Vira. 

Foto: Damir Rukovanjski
  • 545
  • 29
  • 0

Viro tvornica šećera u ponedjeljak je na upit Zagrebačke burze oko medijskih napisa o njezinom zatvaranju i otpuštanju radnika, odgovorila kako se racionalizacija poslovanja, među ostalim i smanjenje broja radnika, obavlja na razini tvrtke Hrvatska industrija šećera, a ne na razini Vira.

Prema pisanju poslovnog tjednika Lider, nakon udruživanja tri šećerane u tvrtku Hrvatska industrija šećera početkom 2019. započela je racionalizacija poslovanja grupe, a posljedice će se najviše osjetiti u Virovitici. Šećerana u Virovitici od prošlog tjedna ima samo 60-tak zaposlenika, piše Lider, navevši i da jesenske kampanje šećerne repe u Virovitici ove godine neće biti. 

Prerada šećerne repe samo u Osijeku i Županji, nema je dovoljno za Viroviticu

Iz Vira u odgovoru Zagrebačkoj burzi navode da su nakon objedinjavanja svih hrvatskih proizvođača šećera, "svi proizvodni kapaciteti, uključujući i ugovore o radu radnika Viro tvornice šećera d.d. prenijeti na novoosnovano trgovačko društvo Hrvatska industrija šećera d.d. Zagreb".

"Stoga se racionalizacija poslovanja kroz, među ostalim, i smanjenje broja radnika udruženih proizvođača, obavlja na razini društva Hrvatska industrija šećera, a ne na razini Viro tvornice šećera", ističu iz Vira. 

Što se tiče predstojeće kampanje proizvodnje šećera iz šećerne repe, a s obzirom na ugovorene površine na kojima će se obavljati sjetva šećerne repe, njihov geografski položaj i procjenu količine šećerne repe koja će biti dostupna za preradu, za očekivati je da će se kampanja prerade šećerne repe moći obavljati samo u dva pogona za preradu, locirana u Županji i Osijeku, navode iz Viro tvornice šećera u odgovoru na upit Zagrebačke burze. 

Postupak objedinjavanja hrvatske industrije šećera, odnosno tri hrvatske šećerane - Viro Tvornice šećera, Tvornice šećera Osijek i županjske Sladorane dovršen je krajem listopada prošle godine.

Objedinjavanje je izvršeno kroz udruživanje proizvodnih kapaciteta, znanja i poslovnog iskustva i prijenos proizvodne imovine triju hrvatskih šećerana na trgovačko društvo Hrvatska industrija šećera. U novom trgovačkom društvu Tvornica šećera Osijek drži 40 posto udjela, a Viro tvornica šećera i Sladorana zajedno 60 posto.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Viro tvornica šećera Racionalizacija Hrvatska industrija šećera