Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrvatska industrija šećera
  • 05.05.2020. 09:50
  • Virovitičko-podravska, Virovitica

Viro: Racionalizacija poslovanja na razini Hrvatske industrije šećera

Racionalizacija poslovanja kroz, među ostalim, i smanjenje broja radnika udruženih proizvođača, obavlja se na razini društva Hrvatska industrija šećera, a ne na razini Viro tvornice šećera, ističu iz Vira. 

Foto: Damir Rukovanjski
  • 561
  • 29
  • 0

Viro tvornica šećera u ponedjeljak je na upit Zagrebačke burze oko medijskih napisa o njezinom zatvaranju i otpuštanju radnika, odgovorila kako se racionalizacija poslovanja, među ostalim i smanjenje broja radnika, obavlja na razini tvrtke Hrvatska industrija šećera, a ne na razini Vira.

Prema pisanju poslovnog tjednika Lider, nakon udruživanja tri šećerane u tvrtku Hrvatska industrija šećera početkom 2019. započela je racionalizacija poslovanja grupe, a posljedice će se najviše osjetiti u Virovitici. Šećerana u Virovitici od prošlog tjedna ima samo 60-tak zaposlenika, piše Lider, navevši i da jesenske kampanje šećerne repe u Virovitici ove godine neće biti. 

Prerada šećerne repe samo u Osijeku i Županji, nema je dovoljno za Viroviticu

Iz Vira u odgovoru Zagrebačkoj burzi navode da su nakon objedinjavanja svih hrvatskih proizvođača šećera, "svi proizvodni kapaciteti, uključujući i ugovore o radu radnika Viro tvornice šećera d.d. prenijeti na novoosnovano trgovačko društvo Hrvatska industrija šećera d.d. Zagreb".

"Stoga se racionalizacija poslovanja kroz, među ostalim, i smanjenje broja radnika udruženih proizvođača, obavlja na razini društva Hrvatska industrija šećera, a ne na razini Viro tvornice šećera", ističu iz Vira. 

Što se tiče predstojeće kampanje proizvodnje šećera iz šećerne repe, a s obzirom na ugovorene površine na kojima će se obavljati sjetva šećerne repe, njihov geografski položaj i procjenu količine šećerne repe koja će biti dostupna za preradu, za očekivati je da će se kampanja prerade šećerne repe moći obavljati samo u dva pogona za preradu, locirana u Županji i Osijeku, navode iz Viro tvornice šećera u odgovoru na upit Zagrebačke burze. 

Postupak objedinjavanja hrvatske industrije šećera, odnosno tri hrvatske šećerane - Viro Tvornice šećera, Tvornice šećera Osijek i županjske Sladorane dovršen je krajem listopada prošle godine.

Objedinjavanje je izvršeno kroz udruživanje proizvodnih kapaciteta, znanja i poslovnog iskustva i prijenos proizvodne imovine triju hrvatskih šećerana na trgovačko društvo Hrvatska industrija šećera. U novom trgovačkom društvu Tvornica šećera Osijek drži 40 posto udjela, a Viro tvornica šećera i Sladorana zajedno 60 posto.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Viro tvornica šećera Racionalizacija Hrvatska industrija šećera

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.