Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Koka bez GMO
  • 01.04.2017. 13:30

Vindija prva dobila oznaku za proizvod bez GMO-a!

Asortiman svježih pilećih proizvoda Cekin postao je i prvi certificirani hrvatski proizvod bez genetski modificiranih organizama (GMO free)!

Foto: Vindija
  • 3.455
  • 297
  • 0

Nakon što je proizvodima varaždinske tvrtke Koka d.d. prije više od dvije godine dodijeljen znak Meso hrvatskih farmi kojim se potrošače informira o domaćem porijeklu te daje jamstvo stroge primjenjivosti načela sljedivosti, asortiman svježih pilećih proizvoda Cekin nedavno je postao i prvi certificirani hrvatski proizvod bez genetski modificiranih organizama (GMO free).

Riječ je o proizvodima za koje se koriste isključivo kontrolirani sastojci bez GMO-a, počevši od farme pa sve do zapakiranog proizvoda dostupnog u dućanu.

Uz Cekin svježe pileće meso, GMO free certifikat u Hrvatskoj dobila je i Vindijina tvornica stočne hrane Blagodar, čijim se proizvodima opskrbljuju vlastite i kooperantske farme za uzgoj pilića za potrebe Koke d.d.

Perad izležena i uzgojena u Hrvatskoj

Oznaka za GMO free proizvode

"Neizmjerno smo ponosni što je Koki d.d. prvoj u Hrvatskoj dodijeljen GMO free certifikat za svježe pileće meso, čime smo još jednom potvrdili kako je Grupa Vindija lider u domaćoj prehrambenoj industriji, tvrtka koja zdravlje svojih potrošača stavlja na prvo mjesto. Našim smo vjernim kupcima htjeli ponuditi kvalitetan proizvod koji sadrži isključivo prirodne sirovine i koji u roku od maksimalno 24 sata stiže na police trgovina", istaknuo je direktor Koke d.d. Stjepan Sabljak.

Kako bi dodatno naglasila da je riječ o kontroliranom podrijetlu i proizvodnji, Vindija uvodi "5 HR OZNAKU" na ambalažu Cekin svježih pilećih proizvoda čime potvrđuje da je perad, počevši od samih roditeljskih jata, izležena i uzgojena u Hrvatskoj, da hrana kojom se hrani potječe iz Hrvatske te da je zaklana i prerađena u Hrvatskoj, što je potvrdilo i Ministarstvo poljoprivrede, odnosno Uprava kvalitete hrane i fitosanitarne politike.

Zaokružen ciklus "od pola do stola"

Zaokruženi i strogo kontrolirani proizvodni ciklus "od polja do stola", kakav se primjenjuje u cjelokupnoj Grupi Vindija, započinje uzgojem žitarica za proizvodnju stočne hrane i nastavlja se prirodnim uzgojem peradi te obradom piletine u najsuvremenijim uvjetima. Pilići se na farmi uzgajaju u funkcionalnim objektima, koji im osiguravaju najpovoljnije mikroklimatske uvjete sa dovoljno svježeg zraka, čiste vode, te prostora za kretanje. Hranjeni su hranom iz vlastite tvornice stočne hrane na bazi kukuruzne smjese uz dodatak vitamina i minerala. Integrirana peradarska proizvodnja izuzetna je prednost upravo zato što jamči kontrolu svih faza i procesa proizvodnje. Time Koka jamči da na stolove u domaćinstvima dolazi samo najbolja i najzdravija domaća piletina, vrhunske Kvalitete Vindija koja je jamstvo nesumnjive zdravstvene ispravnosti svih Cekin proizvoda.

GMO free Cekin piletina

Certifikaciju je provela ovlaštena certifikacijska kuća "agroVet" iz Austrije prema standardu kodeksa za definiranje proizvodnje GMO FREE i prema austrijskom pravilniku o prehrambenim proizvodima. Koka d.d., članica Poslovnog sustava Vindija, tako je svoju riznicu međunarodnih certifikata kvalitete i sigurnosti proizvoda obogatila još jednim vrijednim certifikatom- GMO FREE za svježe pileće meso robne marke Cekin.

Foto: Vindija


Tagovi

Vindija Koka GMO free Kvaliteta Oznaka Od polja do stola Piletina


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tursko voće i povrće moglo bi preplaviti i naše tržište. Naime, turska lira je u odnosu na američki dolar značajno pala, a to će imati ogroman utjecaj na trgovinu voćem i povrćem cijele regije, a time i istočne Europe i Europske unije. Turs... Više [+]