Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vindija
  • 29.08.2013.

Vindija pokrenula novu liniju za svježe sireve

Predstavnici prehrambene industrije Vindija predstavili su najnoviju liniju za proizvodnju mliječnih deserata i svježih krem sireva tvornice Vindija Vivis

Foto: RGBStock.com
  • 330
  • 29
  • 0

Predstavnici prehrambene industrije Vindija predstavili su premijeru Zoranu Milanoviću najnoviju liniju za proizvodnju mliječnih deserata i svježih krem sireva tvornice Vindija Vivis, investiciju vrijednu 3,5 milijuna eura, navodi Privredni.hr.

Kontinuirana ulaganja u edukaciju i tehnologiju te korištenje najkvalitetnijih sirovina osigurali su Poslovnom sustavu Vindija siguran ulazak na strana tržišta, a investicije ostvarene u posljednjih nekoliko godina kvalitetna su podloga izvoznoj orijentaciji tvrtke, koja će vjerujem, svoj puni potencijal oživjeti na otvorenom tržištu Europske unije“, objasnio je generalni direktor Vindije, Dragutin Drk, koji je premijera upoznao sa svjetski suvremenom tehnologijom korištenom u proizvodnji kvalitetnih mliječnih prerađevina, konkurentnih u zemljama poput Austrije, Italije, Engleske i Švedske.

Vindija je tako zaokružila investicijski ciklus u mliječnom segmentu vrijedan 25,1 milijuna eura. Nova tvornica prostire se na 4700 kvadratnih metara proizvodnog prostora opremljenog prema visokim građevinskim, tehnološkim, higijenskim i ekološkim standardima za prehrambenu industriju kakvi vrijede u Hrvatskoj i Europskoj uniji. Uz certificirani i implementirani HACCP sustav, svi su proizvodi certificirani po Halal , IFS te BRC standardu, dok je suvremeni proizvodni proces potvrdila i Europska unija i Ruske federacije, koje su dodijelile izvozne brojeve za plasman u njihove zemlje članice.

Vindija nastavlja svoj rast i razvoj i u zemljama regije, pa je tako u petak uz postojeći pogon u Plandištu u Srbiji, otvorila i novi pogon za proizvodnju mesnih prerađevina u koji je uložila 2,6 milijuna eura i time osigurala i 50-ak novih radnih mjesta, ali i okončala posljednju fazu investicijskog ciklusa ključnog za nesmetani izvoz dodatnih količina peradarskih proizvoda na tržišta Cefte i u zemlje EU i Rusije.

Grupu Vindija čini 13 tvrtki koje proizvode više od 1000 različitih proizvoda i ostvaruju ukupan prihod veći od 400 milijuna eura.


Foto: RGBStock.com


Tagovi

Sir Vindija Dragutin Drk HACCP sustav Izvoz Zoran Milanović Mliječni desert


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.