Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja mlijeka
  • 20.05.2016. 14:30

Vindija i Konzum u pomoć mljekarima?

Vindija i Konzum složile su se da će u sljedećem periodu dati još jaču podršku i veći prostor hrvatskim proizvođačima mlijeka.

Foto: Vindija
  • 2.242
  • 113
  • 0

U Vindiji je održan sastanak između delegacije Agrokora i Konzuma te Grupe Vindija, na kojem je, između ostaloga, razmatrana situacija na hrvatskome tržištu mlijeka na kojem se kontinuirano, već godinama smanjuju količine proizvedenog i prodanog domaćeg mlijeka.

Vindija i Konzum složile su se da će u sljedećem periodu dati još jaču podršku i veći prostor hrvatskim proizvođačima mlijeka, kako ne bi došlo do potpunog devastiranja vrijednosti proizvoda farmera i prerađivača.

Vindija i Konzum mogu pomoći mljekarskom sektoru

Konzum, kao najveći domaći trgovački lanac i Vindija kao jedina mljekara u Hrvatskoj koja organizirano otkupljuje kravlje, kozje i ovčje mlijeko, a ima i najviši udio mlijeka EU standarda na domaćem tržištu, potvrđuje činjenicu da ove tvrtke imaju velik utjecaj na stanje u mljekarstvu.

Osim svakodnevne savjetodavne pomoći u proizvodnji, Vindija svojim proizvođačima, kooperantima pruža potporu u pripremi odgovarajuće hrane za životinje i aktivno je uključena u proces nabave kvalitetnih grla. Zahvaljujući dobrim partnerskim odnosima s kooperantima, Vindija bilježi stabilan rast otkupa mlijeka i brojlera.

Strane su potvrdile zajedničko partnerstvo i ponovno istaknule potrebu za organiziranom pomoći sektoru.

Foto: Vindija


Tagovi

Vindija Konzum Trgovački lanac Agrokor Proizvodnja mlijeka


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."