Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Rabuzin
  • 24.08.2015. 12:20

Varaždinska županija pomaže u podizanju jajomata!

Jajomat je postavilo poljoprivredno gospodarstvo Draženke Rabuzin iz okolice Novog Marofa, a njegovu kupnju pomogla je i Varaždinska županija.

Foto: evarazdin
  • 298
  • 17
  • 0

I stanovnici Novoga Marofa, grada u Varaždinskoj županiji, od sada će svježa domaća jaja moći kupovati iz jajomata. Na Gradskoj tržnici postavili su ga članovi OPG-a Rabuzin iz prigradskog naselja Ključa, a simbolično ga otvorili varaždinski župan Predrag Štromar i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

OPG Rabuzin probio led s postavljanjem prvog jajomata u Novom Marofu!

Vlasnica OPG-a Draženka Rabuzin nije skrivala zadovoljstvo zbog novoga načina kojim će njihovi proizvodi dolaziti do kupaca te dodala da bez obzira što novomarofska tržnica nije velika, zahtjevi tržišta su takvi da su se odlučili za kupnju jajomata kako bi potencijalnim kupcima olakšali put do kvalitetnih domaćih jaja.

Riješen problem s naplatom

"Uzgojem kokoši nesilica bavimo se nekoliko godina, a jaja prodajemo na tržnicama te poslovnim subjektima i restoranima. Trenutno imamo 200 komada nesilica i ukoliko ćemo biti mogućnosti, povećat ćemo njihov broj", kazala je Draženka Rabuzin. Proizvođači većine poljoprivrednih proizvoda imaju problema s naplatom prodane robe pa su jajomati odličan način prodaje, jer se kupnja obavlja gotovim novcem.

Zagorska gospodarstva među prvima počela s ovakvim načinom prodaje

Župan Predrag Štromar je naglasio kako Varaždinska županija ima osigurano dovoljno financijskih sredstava za ostvarivanje dugoročnog cilja da se svakoj obitelji koja želi raditi i živjeti od poljoprivrede, pomogne u tome, kao što je i OPG-u Rabuzin.

"Pomogli smo kupovinu ovog jajomata, kao i što i našim mljekarima pomažemo kupnju i postavljanje mljekomata, jer su upravo ti aparati najjednostavniji način zarade novaca. Jer, čim se proizvod proda, odmah je tu gotov novac. Našim poljoprivrednicima koji imaju visoku kvalitetu proizvodnje, pomažemo i na području marketinga. Jer, kupci moraju imati informaciju o kvalitetnim proizvodima koje proizvode naši ljudi i nude ih na tržištu", kazao je župan Štromar te dodao kako sve to, indirektno pridonosi ukupnom razvoju Varaždinske županije.

Novi Marof potiče govedarstvo i svinjogojstvo

U novi jajomat stane 48 kutija, a samo otvaranje pobudilo je veliko zanimanje građana Novog Marofa. "Čestitam Draženki Rabuzin i njezinoj obitelji na hrabrosti s kojom se upustila u ovaj pothvat. Znam da je riječ o ljudima koji se mukotrpnim radom na poljoprivredi, probijaju kroz život. Ovakav vid trgovine omogućit će građanima lakši pristup do proizvoda OPG-a Rabuzin i uvjeren sam da će prepoznati kvalitetu domaćih jaja", kazao je gradonačelnik Siniša Jenkač, dodavši da i grad Novi Marof u okviru svojih mogućnosti potiče poljoprivrednu proizvodnju, pogotovo govedarstvo i svinjogojstvo.

Foto: evarazdin


Tagovi

Novi Marof Varaždinska županija Domaća jaja Jajomat Gradska tržnica OPG Rabuzin Ključ Predrag Štromar Siniša Jenkač Draženka Raabuzin Kokoši nesilice Naplata Gotov novac Marketing


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]