• Stečaj Purisa
  • 05.09.2015. 13:35

Valipile još godinu dana u Purisu

Valipile još godinu dana u Purisu! Sačuvana sva radna mjesta i najavljena nova zapošljavanja.

  • 165
  • 11
  • 0

Tvrtka Valipile još će godinu dana proizvoditi u tvornici Purisa u stečaju, čime je sačuvano 170 radnih mjesta u toj mesnoj industriji, a najavljuje i novo zapošljavanje, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.

Valipile je potpisao ugovor kojim se produljuje zakup poslovne cjeline koju čine proizvodni pogoni, peradarske farme te prodajni prostori u Zagrebu i Osijeku.

U dvije godine suradnje, kroz uslugu prerade mesa, uspjeli su udvostručiti proizvodnju svježeg mesa. Usto, pokrenuli su i proizvodnju mesnih prerađevina. Takvi rezultati omogućili su im da zadrže 110 zaposlenika, što je bila obveza iz ugovora o zakupu, već su zaposlili dodatnih 60 radnika, kažu u Valipile tvrtki.

Izvoz u AUS i Veliku Britaniju

Iz tvrtke navode i da osiguravaju stalan posao i lokalnim dobavljačima usluga i roba, pa tako devet lokalnih OPG-a, obrta i tvrtki koje rade za Valipile na farmama u primarnoj peradarskoj proizvodnji ostvaruju gotovo 100% prihoda u poslovnom sustavu tvrtke Valipile. Iako je obećano ulaganje od dva milijuna kuna u pogone Purisa, Valipile je dosad investiralo šest milijuna kuna.

Nedugo nakon ulaska u zakup u farmerskim kapacitetima uzgojena je kompletna sezonska količina božićnih purana koja je obrađena u pogonu mesne industrije. Daljnji cilj je proizvode pod brandovima Puris i Valipile izvoziti u Austriju i Veliku Britaniju.


Tagovi

Stečaj Puris Prerada mesa Valipile OPG Izvoz Prerada mesa


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."