Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Šafram d.o.o.
  • 24.02.2014. 10:00

Uz pomoć Vidra-e do još jednog IPARD projekta

Odobren je još jedan projekt tvrtke Šafram i Razvojne agencije Vidra iz IPARD programa, u vrijednosti 2.850.710,02 kuna

  • 242
  • 16
  • 0

Odluku o dodjeli sredstava iz IPARD programa dobilo je poduzeće Šafram d.o.o. koje je na natječaj IPARD programa, Mjera 103, u svibnju 2013. godine prijavilo projekt vrijedan 2.850.710,02 kuna. Ukupni iznos potpore iznosi 1.425.355,01 kuna.

Projektnu prijavu radila je Vidra - Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije. Za Šafram d.o.o. ovo je već drugi projekt financiran iz IPARD programa. Osnovna djelatnost poduzeća Šafram d.o.o. je proizvodnja i prerada mljevene začinske paprike, a osim paprike poduzeće se bavi pakiranjem 106 artikala kao što su riža, mak, rogač, lovor, limunska kiselina i brojni drugi.

Poduzeće danas posluje na dvije lokacije i to na mjestu sjedišta firme u Zagrebu i Turanovcu, Općina Lukač. U Zagrebu je centrala poduzeća te dio pakeraja i pomoćnih skladišta. U Turanovcu je otkupna stanica za svježu začinsku papriku te pogon za proizvodnju, preradu i skladištenje paprike. Poduzeće godišnje zapošljava 50 stalno zaposlenih djelatnika te oko 14 sezonaca na razdoblje od četiri mjeseca.

Projekt za koji su odobrena sredstva se odnosi na dogradnju proizvodno-poslovne hale sa hladnjačom, te nabavu paletnih skladišnih regala, viličara i opreme za označavanje proizvoda što je samo potvrda da poduzeće posluje u skladu sa nacionalnim i EU standardima poglavito što se tiče HACCP-a i Zakona o zaštiti potrošača. Navedenom investicijom osim što će se osigurati postojanost kvalitete nadjeva oraha, maka, mljevenih i pakiranih proizvoda povećat će se i osigurati siguran plasman navedene robe.


Povezana biljna vrsta

Lovor

Lovor

Sinonim: Lorber, davorika, lorika, lovorik, lovorika | Engleski naziv: Laurel, bay laurel, sweet bay, Grecian laurel | Latinski naziv: Laurus nobilis

Lovor (Laurus nobilis) je višegodišnja biljka iz porodice lovora (Lauraceae), najviše rasprostranjena na području Mediterana. Osobito su je štovali Grci i Rimljani - nagrada na... Više [+]

Tagovi

Vidra Razvojna agencija Šafram d.o.o. IPARD APPRRR Začinska paprika Turanovac Zagreb Mak Lovor