Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vegeta
  • 03.07.2015. 16:50

U Vegeti nema salmonele!

Nakon što se prije dva dana austrijskoj kontroli Vegete namijenjene tržištu te zemlje, Njemačke i Slovačke, ukazala salmonela, i potrošači i tvrtka bili su u šoku. No današnji nalazi triju ovlaštenih EU laboratorija, kažu da salmonele u Vegeti nema.

Foto: Podravka
  • 205
  • 15
  • 0

Nakon što su akreditirani hrvatski laboratoriji Euroinspekt Croatiakontrola d.o.o. i Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar, već utvrdili nepostojanje bakterije Salmonella spp. u Vegeti, danas je Podravka zaprimila i dodatne rezultate analiza serija Vegete, koje su bile u postupku povlačenja. Analize su proveli ovlašteni EU laboratorij Eurofins Lebensmittelanalytik Österreich GmbH, njemački ovlašteni laboratorij Dr. Böhm te Hrvatski veterinarski institut u Zagrebu, koji je ujedno i nacionalni referentni laboratorij za određivanje Salmonelle spp.

"Svi gore navedeni ovlašteni laboratoriji utvrdili su odsutnost bakterije Salmonella spp. nakon analize proizvoda iz serija Vegete, koja je bila u postupku povlačenja s tržišta i time je potvrđena zdravstvena ispravnost tih serija ovog proizvoda na tržištima. Takvim smo se rezultatima i nadali, jer ponavljamo, Podravka redovno i kontinuirano u svojim laboratorijima provodi kontrolu kvalitete i zdravstvene ispravnosti svih ulaznih sirovina, poluproizvoda, gotovih proizvoda, ambalaže i okoliša, a sve u skladu s važećim zakonima i EU regulativom te odgovarajućim politikama i standardima Podravke, koje se odnose na kvalitetu i sigurnost hrane", poručuju iz koprivničke Podravke.

Od prvog čovjeka Podravke, Zvonimira Mršića, očekujemo odgovore na pitanja kako tumači tu iznenadnu vijest iz Austrije o salmoneli u Vegeti, koja se ipak pokazala neistinitom te koliko će preventivno povlačenje Vegete s polica austrijskih, njemačkih i slovačkih trgovina, odnosno tržišta od 94 milijuna stanovnika, nanijeti štete ovoj tvrtki.

Foto: Podravka


Tagovi

Vegeta Salmonella spp. Podravka Negativni rezultati EU laboratorij Eurofins Lebensmittelanalytik Österreich GmbH Laboratorij Dr. Böhm Hrvatski veterinarski institut Zvonimir Mršić Zdravstvena isrpavnost


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.