Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tvornica šećera Osijek
  • 14.09.2013. 10:29

U Tvornici šećera Osijek započela 107. kampanja

8.200ha ukupno je ugovoreno pod šećernom repom. a 70.000 tona šećera očekivana je proizvodnja iz šećerne repe

  • 671
  • 58
  • 0

Jučer je u Tvornici šećera Osijek označen početak 107. kampanje šećerne repe. Prvi put u povijesti te tvornice, koja datira još od 1906. godine, vapnene peći potpalile su pripadnice ljepšeg spola, odnosno dvije djelatnice, Branislava Marčetić i Mirjana Porcio. U potpali vapnenih peći također su sudjelovali i predstavnici uprave Novog agrara, Željko Živaljić i Drago Rebić, tvrtke koja se nalazi u sustavu osječkog Žita i najveći je pojedinačni dobavljač šećerne repe osječkoj šećerani.

Ove je godine pod šećernom repom na području Republike Hrvatske ugovoreno 7.000 hektara, i u Mađarskoj 1.200 hektara. "S ukupnih 8.200 hektara očekujemo proizvodnju šećerne repe do 400.000 tona, odnosno od 65.000 do 70.000 tona šećera. Stanje šećerne repe zahvaljujući oborinama popravilo se i repa je u dosta dobroj kondiciji. Očekujemo da će kampanja šećerne repe trajati do 5. prosinca ove godine" , rekao je Ilija Nedić, direktor Tvornice šećera Osijek za Glas Slavonije.

Nedić je kao zanimljivost dodao da je od osnutka tvornice od 1906. godine u 107 kampanja šećerne repe proizvedeno 3,3 milijuna tona šećera vrijednosti oko dvije milijarde eura. "Od toga je sasvim sigurno polovina, odnosno milijarda eura završila kod proizvođača šećerne repe, što dovoljno govori o izuzetno velikom značaju ove tvornice za regiju", rekao je Nedić.

U ovogodišnjoj kampanji će raditi, uz stalno zaposlenih 250 radnika - i stotinjak sezonaca.


Tagovi

Šećer Kampanja Tvornica šećera Prinos Ilija Nedić Novi Agrar


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.