Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Salmonela
  • 15.07.2015. 21:15

U smrznutoj piletini pronađena salmonela

Temeljem nalaza sanitarne i veterinarske inspekcije o pronađenoj salmoneli, s polica trgovina povlači se jedna serija zamrznute piletine, koju distribuira Ledo.

  • 429
  • 66
  • 0

Iz Ministarstva poljoprivrede stigla je obavijest kako je Uprava za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja, pronašla salmonelu u zamrznutom pilećem trupu, podrijetlom iz Hrvatske. Naziv proizvoda je Grill pile-domaće, proizvođač je Klaonica Viki d.o.o., (HR 1463 EU), dok mu je distributer zagrebački Ledo.

"Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja i Veterinarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede odmah su provele službene kontrole na tržištu odnosno u maloprodaji kod distributera, kao i kod proizvođača te naredile povlačenje i opoziv predmetnog proizvoda s tržišta. Veterinarska inspekcija je prilikom nadzora kod distributera, utvrdila je da je isti, odmah po zaprimanju rezultata laboratorijskih analiza, započeo s povlačenjem proizvoda s tržišta, te da je o tome obavijestio potrošače", ističu u Ministarstvu poljoprivrede.

S. typhimurium je, kako stoji u priopćenju, jedan od najčešćih uzroka enterokolitisa koji se najčešće prenosi nedovoljno termički obrađenom hranom ili postupanjem s hranom koje nije u skladu s dobrom higijenskom praksom (križna kontaminacija). Akutni znakovi su mučnina, povraćanje, grčevi u trbuhu, proljev, vrućica i glavobolja.

Iz Leda poručuju svim potrošačima koji su eventualno kupili sporni proizvod na kojem stoje podaci "Datum klanja: 6.12.2014., Datum zamrzavanja: 6.12.2014. Upotrijebiti do: 6.12.2015." da im se svakog radnog dana od 07:00 do 15:00 sati mogu javiti na brojeve telefona 01/238-55-22 i 01/238-55-16 ili putem maila: kvaliteta@ledo.hr kako bi dogovorili zamjenu za neki drugi proizvod ili povrat novca.

Ledovu obavijest u cijelosti možete pročitati u prilogu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Salmonela Pileći trup Grill pile domaće Viki d.o.o. Ledo d.d. Sanitarna inspekcija Enterokolitis Veterinarska inspekcija Distributer Povlačenje s tržišta Klanje Zamrzavanje


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.